Acer BeTouch E210 gepresenteerd


Acer heeft op de CES in Las Vegas een nieuwe toestel gepresenteerd: De beTouch E210. Het toestel heeft een volledig QWERTY-toetsenbord, en draait op Android 2.2 Froyo. Het toestel heeft een capacitief touchscreen van 2.6 inch.

We zien niet vaak Android-toestellen in candybar-formaat met een volledig toetsenbord. Acer bracht zelf de beTouch E130, en Motorola kwam met de Charm en de Droid Pro. De beTouch E210 heeft zo iets te bieden wat we wenig op de Nederlandse markt zien.

Betouche210

Toch zien we verder niet zoveel voordelen van dit toestel, vooral omdat de specificaties nogal matig zijn. De beTouch E210 heeft een 416Mhz-processor. Dat is niet om over naar huis te schrijven. In de praktijk is gebleken dat Android op een dergelijke processor niet erg soepel loopt. We verwachten niet veel beters op dit toestel. Ook de camera is matig. Een 3.2 Megapixel-camera kan zich niet meten met de camera's in moderne smartphones. De specificaties zorgen er waarschijnlijk voor dat dit toestel voordelig op de markt komt. Het is nog onbekend of dat in Nederland ook gebeurt.