Plaatjes laten vernieuwde interface Samsung Galaxy S8 zien


Dankzij een nieuw lek krijgen we nu ook een beter beeld van de vernieuwde interface op de Galaxy S8 en S8+. Duidelijk wordt dat Samsung Experience (voorheen TouchWiz) onder meer geheel nieuwe icoontjes krijgt.

De nieuwe minimalistische icoontjes zijn een stuk simpeler, bestaande uit onderbroken lijnen met veel rondingen. Of het er allemaal veel duidelijker van wordt laten we aan jou over. Dat Samsung voor iets geheel nieuws kiest is niet gek. Het nieuwe scherm moet één van de belangrijkste speerpunten worden van de S8 en S8+. De nieuwe schermverhouding van 2:1, de gebogen randen en de grote screen-to-body ratio moeten een niet eerder geziene kijkervaring opleveren. Daar hoort een nieuwe interface bij.

Samsung Experience UX op de Galaxy S8
Wen er alvast maar aan; dit wordt de interface van de S8

Samsung past uiteraard de Experience UX toe op de nieuwste versie van Android; Nougat. Het gaat dan wel om versie 7.0 terwijl versie 7.1 al is aangekondigd en uitgerold op onder andere Google'e eigen Pixel-serie. De plaatjes laten naast een vernieuwde interface nog iets opvallends zien; we missen een aparte knop om de app drawer te openen. Alhoewel 'nieuw'. Ook bij de S7 bestond de mogelijkheid om de knop naar je apps weg te laten. De apps verschijnen dan als extra schermen naast je homescreen. Huawei doet iets soortgelijks al jaren bij haar eigen EMUI-schil. Samsung lanceert de Galaxy S8 en S8 Plus tijdens een speciaal Unpacked Event op woensdag 29 maart.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Grey
€ 252,00 € 252,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Arctic Silver
€ 319,99 € 319,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws