Vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S8 zit achterop wegens tijdgebrek


Samsung was wel degelijk van plan om de vingerafdrukscanner bij de Galaxy S8 in het beeldscherm te verwerken. Het liep alleen tegen zoveel problemen aan en de lancering van de S8 kwam steeds dichterbij dat besloten is om hem achterop te plaatsen.

Het is Synaptics dat een techniek ontwikkeld heeft waarbij vingerafdrukscanner gewoon onder het beeldscherm geplaatst kunnen worden. Handig want met een gigantisch scherm zoals op de Galaxy S8 is er simpelweg geen ruimte om hem elders te plaatsen. En dus gingen de ingenieurs van Samsung aan de slag om snel tegen allerlei problemen aan te lopen. Nu is de lancering van de S8 al uitgesteld om er zeker van te zijn dat de batterij dit keer niet voor problemen zorgt, extra vertraging om de vingerafdrukscanner goed werkende te krijgen zat het niet op te wachten.

Vingerafdrukscanner in beeldscherm
Nu weten we de echte reden van de locatie van de vingerafdrukscanner in de S8

Samsung koos daarom voor een meer conventionele aanpak en verplaatste de scanner achterop. Daar zit hij nu wel wat ongelukkig rechts naast de cameramodule. Links zitten nu de flitser, laser autofocus en hartslagmeter. Al met al niet een super fraaie oplossing maar wel een oplossing die de lancering van de S8 niet verder in gevaar brengt. Het is alleen wel de vraag of Samsung nu doorzet met haar plannen van de geïntegreerde vingerafdrukscanner in het beeldscherm. Als klanten straks gewend zijn aan de nieuwe plek dan is wederom een verandering misschien wel erg verwarrend. Op dat antwoord zullen nog tenminste een jaar moeten wachten, eerst komt de introductie van de Samsung S8. Dit staat voor woensdag 29 maart gepland.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Grey
€ 252,00 € 252,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Arctic Silver
€ 319,99 € 319,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws