“Deutsche Telekom overweegt T-Mobile Nederland van de hand te doen”


Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, dat in Nederland onder die naam actief is in de mobiele telefonie, en ook eigenaar van internetprovider Online is, overweegt de Nederlandse tak af te stoten.

Volgens bronnen van de Duitse editie van de de Financial Times is de Nederlandse afdeling niet de enige die te koop staat. Ook de Britse tak van T-Mobile zou op de nominatie staan om verkocht te worden aan een andere partij. Reden zou zijn dat T-Mobile in de Verenigde Staten fors wil investeren, en het daarvoor benodigde geld op wil halen door Europese dochtermaatschappijen te verkopen.

Verdwijnt het kenmerkende roze uit het Nederlandse straatbeeld?
Verdwijnt het kenmerkende roze uit het Nederlandse straatbeeld?

De CEO van de Nederlandse tak van T-Mobile, Bart Weijermars, werd eind 2011 vervangen door een Duitser. Reden voor het ontslag van Weijermars waren naar verluidt tegenvallende bedrijfsresultaten en een negatief imago. Mocht het van een verkoop komen, dan kunnen we alleen maar hopen dat KPN en Vodafone T-Mobile Nederland niet overnemen. Dat zou zorgen voor een behoorlijke verschraling van het mobiele aanbod.

Bron: Ftd.de


Gerelateerd nieuws