Groot lek Samsung Galaxy Fold 2: 120 Hz scherm en S Pen


Samsung lijkt grootse plannen te hebben voor de Galaxy Fold 2; het toestel dat zich als een boek open en dicht vouwt. Er is namelijk een tweet opgedoken met enkele specificaties van het toekomstige toestel. Samsung lijkt er alles aan gelegen te zijn om de torenhoge verwachtingen van foldables waar te maken.

De toekomstige Galaxy Fold 2 lijkt het liefdeskind te worden van de Galaxy S20 en de Galaxy Note 10. Hij lijkt veel eigenschappen van die 2 toestellen te delen. Denk aan een vloeiend 120 Hz scherm en ingebouwde S Pen. Hiermee lijkt de Fold 2 meer de Note-kant op te gaan. Gelet op het enorme schermoppervlakte een logische stap zo lijkt.

Samsung zou net als bij de Z Flip gebruik willen maken van ultra dun glas, ook wel UTG genoemd. Of deze net als eerder genoemd toestel nog is uitgerust met een plastic toplaag is afwachten maar over het algemeen voelt UTG meer premium aan dan een scherm van alleen plastic. De opvolger van de Galaxy Fold krijgt een iets groter scherm van 7,59 inch en kan bovendien overweg met de S Pen die we kennen uit de Note-familie. Het selfiecamera wordt ook een stuk subtieler uitgevoerd. In de eerste Fold is daarvoor nog een flinke hap uit het scherm gehaald. Voor de 2e generatie Fold wordt een meer verfijnd schermgat gebruikt. Hiermee lijkt de dubbele selfiecam verleden tijd te worden.

Aankondiging Galaxy Fold 2

Of al deze specificaties werkelijkheid worden is de vraag. Mogelijk blijft die vraag nog even onbeantwoord, de Galaxy Fold is hier namelijk nog maar een paar maanden te koop. Een snelle aankondiging ligt, vooral met de uitbraak van het coronavirus, niet voor de hand. Dat geeft Samsung nog even de tijd om aan verbetering te werken. Het oprekken van het schermformaat aan de voorzijde bijvoorbeeld. Die gaat verluidt van 4,6 naar 6,23 inch.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Fold 2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Mystic Bronze
€ 999,00 € 999,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Fold 2


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws