Microsoft heeft zoals verwacht haar eigen lijn telefoons aangekondigd die de Danger Sidekick-reeks moet opvolgen. De KIN One en KIN Two draaien bovenop Windows Phone 7 en blinken met name uit dankzij z'n integratie met sociale netwerken.
Dat is ook niet zo verwonderlijk als we beter kijken naar de KIN One en KIN Two; beide zijn voorzien van een volledig toetsenbord die horizontaal of verticaal uitgeschoven kan worden. Hierdoor en door het gebruik van redelijke kleine knopjes doen beide toestellen wel wat op de Palm Pre lijken.
KIN One
De KIN One is het eenvoudigst van de twee. Alhoewel, eenvoudig. Het toestel dat voorheen bekend stond als de Turtle vanwege z'n vierkant en bol uiterlijk is voorzien van een relatief klein QVGA resolutie touchscreen. Een 5 megapixel camera inclusief flitser en 4 GB aan intern geheugen complementeren het geheel.
KIN Two
De KIN Two is vormgegeven als meer traditionele QWERTY slider en heeft in vergelijking met de KIN One een groter touchscreen; HVGA resolutie. De 8 megapixel en 8 GB geheugen zijn ook meer/beter dan de One. Maar eigenlijk maakt de grootte van het telefoongeheugen niet zoveel uit, want de KIN-reeks slaat z'n data voornamelijk toch op op de servers van Microsoft.
KIN Spot, Loop en Studio
Microsoft heeft meer gedaan dan twee telefoons laten ontwikkelen. KIN is een nieuw merk dat vooral jongeren moet aantrekken. Het moet dit doen door nauwe integratie te bieden met sociale netwerken om zo op de hoogte te blijven van het doen en laten van je beste vrienden of vriendinnen. Met KIN Loop blijf je op de hoogte van het allerlaatste nieuws, gebeurtenissen, tweets en sociale netwerken. Informatie wordt automatisch gepusht naar je KIN. Maar omdat communicatie geen éénrichtingsverkeer is kun je dankzij KIN Spot ook informatie delen met je vrienden. Denk dan aan foto's, tekstberichten of tweets. 'Drag' je info naar de 'spot', selecteer aan wie je dit wilt delen en begin met delen.
Zoals al eerder gezegd slaat je KIN al je content ook automatisch op op het web. Zo kun je achter je PC rustig nog eens dat filmpje bekijken wat je die avond daarvoor geschoten hebt. Ook handig als je je KIN kwijt bent, wat de service KIN.com slaat je contacten, foto's, video's en berichten automatisch op.