Nokia verkoopt luxemerk Vertu voor 200 miljoen


Nokia heeft volgens zakenkrant Financial Times Vertu verkocht. Het Britse bedrijf is gespecialiseerd in het maken van peperdure mobiele telefoons. Nokia zou 200 miljoen euro voor het bedrijf hebben gekregen.

Nokia is sinds 1998 eigenaar van het Britse bedrijf. Vertu levert meer dan een peperduur mobieltje dat met materialen zoals koolstofvezel, leer, titatanium en bijna alle edelmetalen is afgewerkt. Bij een veelal op Symbian draaiend mobieltje krijgt de steenrijke koper ook allerlei services, zoals een medewerker die je kunt bellen om een hotel te boeken. Deze 'concierge service' is 24 uur per dag bereikbaar.

vertu

De techniek van de smartphones van het merk is nauwelijks state-of-the-art te noemen. Vert-telefoons draaien op Symbian, terwijl Nokia voor z'n eigen topmodellen is overgestapt op Windows Phone. Bij Vertu werken 600 mensen. De duurste telefoon die het bedrijf maakte koste meer dan 200.000 euro. Het bedrijf gaat nu over in de handen van investeringbedrijf Permira. Het is onduidelijk wat Permira met Vertu van plan is.

Bron: Venturebeat.com


Gerelateerd nieuws