WhatsApp komt naar featurephones onder KaiOS


Momenteel heb je een smartphone nodig om WhatsApp te kunnen gebruiken. Het bedrijf had wel een versie voor Nokia S40-modellen maar die wordt na 31 december 2018 niet meer ondersteund. Jammer want wie bijvoorbeeld bewust een goedkope featurephone meeneemt naar een festival kan niet 'appen' met vrienden. Daar komt echter verandering in.

WhatsApp komt namelijk met een versie voor KaiOS-telefoons. Dat besturingssysteem vinden we bijvoorbeeld op de Nokia 8110 4G. Het besturingssysteem ontving onlangs nog een kapitaalinjectie van 22 miljoen dollar van Google. Het OS mag dan nieuw klinken, het is een doorontwikkeling van FireFox OS dat ooit door Mozilla werd gemaakt voor zeer goedkope telefoons. Naast Nokia maken ook TCL (Alcatel), Micromax en Doro er gebruik van. Naar verluidt zijn er wereldwijd al 40 miljoen telefoons met KaiOS verscheept.

JioPhone met KaiOS
Binnenkort staat hier ook WhatsApp tussen

De komst van WhatsApp werd duidelijk dankzij een tweet van KaiOS waarin de JioPhone 2 werd aangekondigd. Hierop reageerde een topman van HMD Global dat hij zich verheugde dat WhatsApp ook naar de 8110 4G komt. Iets wat trouwens nog helemaal niet vast staat, WhatsApp zou immers best exclusief voor de JioPhone 2 kunnen zijn. Het zet wel de druk er op bij WhatsApp om de versie voor alle KaiOS-telefoons vrij te geven. Het zou een welkome aanvulling zijn op de Android en iPhone-versie. Van de BlackBerry en Windows Phone-versie was eerder al bekend dat ook zij 31 december 2018 ophouden te werken.

(via)


Prijsvergelijker Nokia 8110 4G
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Mobiel.nl
Black Licht gebruikt
€ 50,00 € 50,00   Bekijk
Galaxus
Black
€ 169,00 € 169,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Nokia 8110 4G


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws