Google deelt render Pixel 8 Pro, bevestigt temperatuursensor


De betrouwbaarste bron is de fabrikant zelf. En daarom zijn we zo blij met dit laatste gerucht over de Google Pixel 8 Pro. Die is namelijk afkomstig van Google zelf. Ze deelden per ongeluk een render van de nog onaangekondigde Pixel 8 Pro en bevestigden enkele specificaties.

In het kort

  • Toestel stond enige tijd in Pixel Simulator
  • Pixel 8 Pro krijgt 3 kleuren; blauw, wit en zwart
  • Sensor achterop meet lichaamstemperatuur
  • Pixel 8 Pro op 4 oktober officieel

Google kondigt naar alle waarschijnlijkheid de Pixel 8 Pro samen met de Pixel 8 aan op 4 oktober 2023. Dan houdt Google haar jaarlijkse Made By Google-evenement. Dit zal tevens het startschot zijn van Android 14.

Sky Blue colored Google Pixel 8 Pro on Google's Pixel Simulator website
Pixel 8 Pro in Sky Blue

Google is nooit goed geweest in het verborgen houden van toekomstige producten. Ieder jaar weer lekt de nieuwste generatie Pixel-telefoons uit en dit jaar is geen uitzondering. Google is hier vaak ook zelf schuldig aan, soms opzettelijk en soms per ongeluk. De nu verschenen beelden van de Pixel 8 Pro lijken in die laatste categorie te vallen.

Pixel Simulator

Zo verscheen de Google Pixel 8 Pro op Google's Pixel Simulator. Deze website stelt mensen in staat om nader kennis te maken met bepaalde Pixel-telefoons. Inmiddels is die mogelijkheid verdwenen maar niet voordat iemand daar screenshots van had gemaakt.

Rear of the Google Pixel 8 Pro phone in Licorice Black
Pixel 8 Pro in Licorice Black

De kleuren waarin de Pixel 8 Pro uitkomt zijn Sky Blue, Porcelain White en Licorice Black. Een nieuwe sensor, die al werd verwacht, is een temperatuursensor. Hiermee kun je je lichaamstemperatuur meten door het toestel dichtbij je voorhoofd te brengen. Mogelijk kun je hiermee bepaalde ziektes vaststellen al is het wachten wat de werkelijke reden van de sensor is.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws