Nieuwe beelden tonen tri-fold Huawei Mate XT


Er is een nieuwe foto op Weibo verschenen van de nog aan te kondigen Huawei Mate XT. Deze drievoudig in te klappen foldable wordt op 9 september in China aangekondigd en moet Apple's iPhone 16-lancering doen vergeten.

Terwijl Apple nog altijd met een foldable moet komen, brengt Huawei er binnenkort één uit die uit drie delen bestaat. Het toestel krijgt vermoedelijk de naam Huawei Mate XT en nieuwe beelden ervan verschenen onlangs op het Chinese Weibo.

Folded Huawei Mate XT spotted folded on Weibo

Foldables zijn al relatief duur, laat staat een tri-foldable. De hoge prijs voor de Mate XT wordt bevestigd door de bron die spreekt over een bedrag boven de €2000. Daar krijg je naast een unieke telefoon/tablet-hybride ook nog eens 16GB aan RAM en 512GB opslag voor terug.

Mate XT dikte

De dikte van de Mate XT lijkt gelet op de afbeelding nog mee te vallen. Alhoewel we geen exacte afmetingen hebben lijkt hij niet dikker dan de huidige Samsung Galaxy Z Fold 6. Die bestaat uit twee delen en meet volledig ingeklapt 12,1 millimeter.

Als eerste de Huawei Mate XT Ultimate hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Uitgeklapt beschikt de Samsung over een 7,8 inch scherm terwijl de Huawei over de 10 inch gaat. Dat verschil moet mensen over de streep trekken om voor Huawei te gaan, en niet Samsung. Maar dan wel wanneer je in China woont. Verwacht wordt namelijk dat de Huawei Mate XT alleen daar uit zal komen.

(via)


Vermelde toestellen