Apple Store in Zweden onthult lanceerdatum iPhone 16


Maandag 9 september onthuld Apple de iPhone 16-serie, zoveel is bekend. Dat is een dag eerder dan gebruikelijk. Hoe zit het dan met de start van de verkoop? Een nieuw te openen Apple Store in Zweden onthult mogelijk de exacte datum.

Dinsdag kondigt Apple vaak nieuwe iPhones aan. De vrijdag de week erop liggen ze dan vaak in de winkel. Dit jaar is anders. De iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro en 16 Pro Max worden een dag eerder aangekondigd op maandag 9 september. Dit in verband met het Presidentieel debat tussen Donald Trump en Kamala Harris.

Apple Mall Of Scandinavia

De nieuw te openen Apple Store in Solna, nabij Stockholm, opent op 20 september haar deuren. Dat is een vrijdag en het lijkt aannemelijk dat dat gelijktijdig met de verkoop van de iPhone 16-serie gebeurt. En dus niet een dag eerder zoals ook de aankondiging.

Geen hard bewijs

Een eenduidige bevestiging is het allemaal niet wat ons betreft maar het ligt niet voor de hand om een dag na de grootste productlancering van het jaar open te gaan. En dus noteren we, weliswaar met potlood, de datum van 20 september alvast in onze agenda.

Apple Vla Centrum in Sweden
Mall of Scandinavia opent ten koste van Apple Väla Centrum

De Apple Store Mall of Scandinavia gaat open nadat Apple in juli één van haar drie Zweedse Apple Stores sloot. De Apple Väla Centrum in Helsingborg ging na 11 jaar voorgoed dicht. De Apple Mall of Scandinavia neemt die plek nu in. De andere twee winkels in Zweden bevinden zich in Täby en Malmö.

Als eerste de Apple iPhone 16 hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws