Ice Universe: Samsung Galaxy S25-serie krijgt Snapdragon 8 Elite


Momenteel strijden Qualcomm, MediaTek en Samsung om de snelste en beste mobiele processor. De Snapdragon 8 Elite, de Dimensity 9400 en Exynos 2500 zijn aan elkaar gewaagd en strijden allemaal om een plekje in de Samsung Galaxy S25-serie. Ice Universe denkt te weten op welke chip de keuze gevallen is.

Samsung heeft in het verleden vaker chips van Qualcomm en de eigen Exynos toegepast in haar Galaxy S-vlaggenschip. En tegenwoordig zien de de high-end chips van MediaTek ook gebruikt worden, weliswaar in de Galaxy Tab maar toch.

Qualcomm Snapdragon 8 Elite
Qualcomm nieuwste; de Snapdragon 8 Elite

Het liefst zou Samsung voor de S25, S25+ en S25 Ultra de Exynos 2500 willen gebruiken, maar daarvan gaat het gerucht dat het niet genoeg exemplaren kan maken.

Snapdragon 8 Elite

Ice Universe heeft nu vernomen dat Samsung gekozen heeft voor de recent aangekondigde Qualcomm Snapdragon 8 Elite. Deze chip zal niet alleen in de S25 Ultra plaatsnemen, maar ook in de Galaxy S25 en S25 Plus. Een voetnoot is op z'n plaats; dit gerucht hebben we eerder gehoord, en hebben we eerder ontkend zien worden.

@UniverseIce tweet about the Samsung Galaxy S25 getting the Qualcomm Snapdragon 8 Elite

Mocht het bericht van Ice Universe kloppen dan zou dit goed nieuws betekenen voor Europese consumenten. Zij krijgen vaak het model met een Exynos-processor die in benchmarks en batterijtesten meestal minder goed presteert dan de Qualcomm Snapdragon-versie. Al geldt de Exynos 2400-chip in de Galaxy S24 als de uitzondering op de regel.

Als eerste de Samsung Galaxy S25 hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Als eerste de Samsung Galaxy S25+ hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Als eerste de Samsung Galaxy S25 Ultra hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws