Samsung krijgt massaproductie Exynos 2500 maar niet op gang, gevaren voor Galaxy S25


Het lukt Samsung maar niet om voldoende Exynos 2500-chips te fabriceren. De fabrikant had de op 3nm gebakken chip graag in de Galaxy S25 willen stoppen maar de zogenaamde yield blijkt achter. Het lijkt steeds onaannemelijker dat de Samsung Galaxy S25-serie met de Exynos 2500 gelanceerd gaat worden.

De Exynos 2500 is overigens niet de eerste Samsung-chip die op 3nm gebaseerd is. De Exynos W1000 in de Watch 7 is de eerste. Die presteerde naar verwachting en dus waren de verwachtingen van de Exynos 2500 hoog.

Samsung Exynos Processor Booth
Het lukt Samsung maar niet om genoeg Exynos 2500-chips te maken

Waar de yield precies op uitkomt is onbekend maar de resultaten zouden wel dusdanig laag zijn dat Samsung kijkt naar alternatieven. Het meest voor de hand liggend is de Snapdragon 8 Gen 4 van Qualcomm. Deze is echter flink in prijs verhoogd wat de kosten voor Samsung alleen maar zou toenemen.

Concurrent uit onverwachte hoek

Een andere optie is de MediaTek Dimensity 9400. Alhoewel deze fabrikant niet vaak geassocieerd wordt met high-end smartphones zijn de prestaties de afgelopen jaren enorm verbeterd. Ook de lagere prijs zal mogelijk een factor spelen in het beslissen voor welke chipset Samsung uiteindelijk gaat.

Als eerste de Samsung Galaxy S25 hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Los van deze discussie krijgt de S25 Ultra hoe dan ook de Snapdragon 8 Gen 4. Samsung rust de S Ultra altijd al uit met een Qualcomm-chip. Of de S25 en de S25+ nu ook een Qualcomm-chip krijgen of toch een ander exemplaar is afwachten. De lancering van de S25-serie staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025.

(Via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws