Zowel Apple als Samsung zouden voor 2025 een extra dunne telefoon willen uitbrengen. Het bedenken van een naam is van latere zorg, voor nu moeten enkele urgente problemen geadresseerd worden. Problemen waar beide fabrikanten tegenaan lopen.
Om voor 2025 weer wat nieuws uit te brengen heeft Apple z'n zinnen gezet op een ultradunne iPhone. Apple zet al langer in op dunne producten. Denk aan de in 2021 vernieuwde iMac 21,5 met een schermdikte van slechts 11,5 millimeter. Te dun voor een ethernetkabel.
Of wat dacht je van de iPad Pro 13 uit 2024 van slechts 5,1 millimeter dik? Vergeleken daarmee is de iPhone 16 van 7,9 millimeter maar een dikkertje. En dus zet Apple hem op dieet. Maar hoeveel kan er maximaal vanaf? De dunste Apple iPhone is de iPhone 6 met een dikte van 6,9 millimeter. Volgens de laatste geruchten komt de iPhone 17 Air, of hoe hij ook mag heten, daar ongeveer ook op uit.
Minstens 6mm dik
En dat heeft allemaal te maken met het moederbord en de batterij. Die kunnen namelijk niet veel dunner dan ze nu al zijn, mits de kosten onder controle blijven. Aldus yeux1122 op Naver. De iPhone 17 Air zou minstens 6 millimeter dik zijn, mogelijk nog iets meer dan dat.
Soortgelijke problemen Galaxy S25 Slim
Ook Samsung zou tegen soortgelijke problemen aanlopen met haar Galaxy S25 Slim. Het is vechten om ruimte binnenin een telefoon en niemand wil ruimte inleveren. Zo betekent een kleinere batterij een kortere accuduur, een kleiner moederbord minder prestaties en het geheel uitsmeren zodat er wel ruimte is gaat ten koste van de compactheid.
Beide fabrikanten lijken terughoudend in het doorontwikkelen van nieuwe technieken om componenten kleiner te maken. Dit gaat gepaard met kosten en die zullen naar de consument worden doorberekend.
Foto: Didriks dinnerseries (cc)