Onleaks toont plaatjes en specificaties OnePlus 11


Onleaks heeft in samenwerking met GadgetGang afbeeldingen en specificaties gepubliceerd van de toekomstige OnePlus 11. Het gaat ditmaal niet om nagemaakte renders, maar om daadwerkelijk persmateriaal, aldus de bron. Zeg alvast hoi tegen de OnePlus 11.

De bron begint met een disclaimer; het toestel dat we eerder leerden kennen als de OnePlus 11 Pro zal uitkomen als de OnePlus 11. Of OnePlus zich bedacht heeft of dat eerdere bronnen het mis hadden weten we niet. Duidelijk is wel dat de OnePlus 11 er zo uit komt te zien:

Press render of the rear of the OnePlus 11 in Volcanic Black and Emerald Green
De OnePlus 11 komt in het zwart en groen

OnePlus past wederom een kenmerkend design toe met voor de cameramodule een soort inkeping in de zijkant. Ditmaal is die rond in plaats van vierkant zoals op de OnePlus 10 Pro en OnePlus 10T. Op de cameramodule staat groot het logo van Hasselblad geschreven en we zien er in totaal drie camerasensoren in terug.

Hasselblad-camera

Volgens @onleaks gaat het om een 50MP hoofdcamera, een 48MP ultra-groothoek en een 32MP telephoto-lens. Waarschijnlijk gaat het om sensoren van Sony en dus niet van Hasselblad. Die laatste verzorgt waarschijnlijk enkele software-aanpassingen, net als voorgaande OnePlus-telefoons.

100W snelladen

Overige specificaties van de OnePlus 11 zijn een Snapdragon 8 Gen 2 van Qualcomm, een 6,7 inch groot AMOLED-scherm en 5000mAh grote batterij met 100W snelladen. Dat is weer een stapje sneller dan de al snelle 80W op de OnePlus 10 Pro.

De verwachting is dat OnePlus de 11e flagship-killer ergens in het eerste kwartaal van 2023 zal aankondigen. Tot die tijd kunnen we speculeren hoe de voorkant er precies uit ziet. We hebben al wel een render van hem gezien maar die was nog erg onduidelijk. Die afbeelding leerde ons wel dat de Alert Slider weer terugkomt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws