Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.
“Top”
Marcel van der Molen ·
Ziet er mooi uit
Hij is snel
Hij maakt super foto's
Ligt lekker in de hand
Hij is zonder hoesje erg glad, dus valt makkelijk uit je zak
Hij is best groot dus met 1 hand red je niet alles om aan te raken
Hij is erg mooi en maakt hele mooie foto's
Hij is alleen erg glad, dus hij is al een keer uit m'n zak gevallen
De Huawei Mate 20 Lite is een groot en krachtig toestel dat een jong zakelijk publiek moet aanspreken. Dat hoopt Huawei door hem slim en aantrekkelijk te maken. Of hij mooi is laten we aan jou over, slim lijkt hij wel. Dat komt door het veelvuldig inbouwen van kunstmatige intelligentie. Of je daar in de praktijk ook wat aan hebt gaan wij voor je onderzoeken.
Vier camera's met AI
Als een bedrijf, in dit geval Huawei, veelvuldig de term AI in de mond neemt dan gaan bij ons doorgaans alle alarmbellen af. Het is meestal een redelijk loze kreet, zoals machine learning, big data en blockchain waarvan de marketingafdeling de klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt. Kunstmatige intelligentie op de Huawei Mate 20 Lite wordt voornamelijk in de camera-app gebruikt. Door nog voordat je een foto schiet deze te analyseren en te vergelijken met 500 scenario's wordt de beste gekozen met de bijbehorende instellingen. Het resultaat moet een mooier plaatje opleveren. Vroeger heette dit de automatische stand, nu heet het AI-camera en het is veelal niet meer dan marketing. Waar je wat dat betreft wel direct wat aan hebt is de dubbele camera-sensor. De 20 megapixel camera wordt vergezeld door een 2 megapixel camera. Die is er niet om meer detail of scherpte vast te leggen maar om diepte te zien. Zo weet de Mate 20 Lite wat op de voorgrond en wat op de achtergrond staat. Door daarna de achtergrond onscherp te maken ontstaan professioneel ogende foto's.
Dankzij AI en Kirin 970 een slimme krachtpatser
Voorop zitten ook twee camera's, ditmaal van een nog hogere 24 megapixel met 2 megapixel. Haarscherpe selfies gegarandeerd uiteraard weer met het nodige AI-geweld voor onzichtbare verbeteringen waar je als het goed niets van moet merken. Al deze kunstmatige intelligentie wordt verzorgd door de redelijk krachtige Kirin 710-processor die razendsnel berekeningen uitvoert. De beschikking over 4 GB aan werkgeheugen is voldoende om snel te wisselen van bijvoorbeeld apps. Energie krijgt deze chipset van een 3750 mAh grote batterij. Zo'n grote batterij is gelet op het 6,3 inch schermformaat geen overbodige luxe. Snelladen is mogelijk waarmee je nooit (lang) zonder stroom zit. Bovenin het Full HD+ scherm zit een notch waarin de dubbele selfiecamera zit. Toegeven; je moet van een notch houden al heb je daardoor wel een moderne uitstraling.
Belangrijkste Huawei Mate 20 Lite specificaties
FullView scherm van 6.3 inch groot met inkeping (notch)
Krachtige Kirin 710-processor op maximaal 2,2 GHz met ingebouwde AI-functies
Razendsnel mobiel 4G-internet onderweg en op Wi-Fi
Ondersteuning voor Dual SIM (gedeeld met geheugenkaartslot)
Bijzondere dubbele selfiecam van 24 + 2 megapixel
20 + 2 megapixel camera achterop herkent 500 scenario's voor de beste instelling
64 GB opslagruimte + een geheugenkaartslot voor extra 256 GB
Android Oreo en EMUI 8.2
Huawei heeft de Mate 20 Lite standaard uitgerust met Android 8.1 Oreo. Hier bovenop draait EMUI 8.2 waarin Huawei, hoe kan het ook anders, weer enkele AI-functie heeft gestopt. Loop al bellend een lift in en de Mate 20 Lite zet je gesprek in de wacht in plaats van ruw af te breken. Stap je de lift uit dan wordt het telefoongesprek gewoon weer opgepakt. En loop je vervolgens een drukke ruimte in dan hoort de tegenpartij je dankzij noise cancelling altijd goed. Om al je zaken in goede banen te leiden slikt de Mate 20 Lite maar liefst twee simkaarten. Je moet die tweede slot wel delen met de geheugenkaartslot. Van geheugen heb je 64 GB wat in eerste instantie genoeg moet zijn. Meer data kun je altijd in de cloud opslaan die je dankzij de de Wi-Fi ac en 4G-ondersteuning razendsnel kunt bereiken. Hiermee lijkt hij alles in huis te hebben om succesvol te zijn.