Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.
Koos de Groot ·
Toestel (zwart) een week in bezit, doet alles wat ie moet doen, ligt zeer fijn in de hand.
Razendsnelle vingerafdruk sensor, fijne camera, goed scherm, mooie foto's.
Heel snel toestel, werkt vele malen sneller dan m'n vorige, S3 NEO, echt een verschil.
EMUI, de interface van Huawei is even wennen, voor wie ook weleens een Iphone gebruikt heeft
is dit een peulenschil, mix van android en Iphone. Ik heb er een launcher op gezet, ben je ook
van de EMUI af. Kortom qua prijs/kwaliteit, ik ben zeer tevreden tot nu toe!!
Qua naam lijkt de Huawei P9 Lite op het eenvoudige broertje van de P9 maar dat is een overhaaste conclusie. Lite staat hier namelijk allerminst voor 'eenvoudiger' of 'kleiner'. De verschillen, die er namelijk wel degelijk zijn, zijn veel subtieler en minder opvallend dan je zou denken. We gaan ze hieronder voor je bekijken.
Zeker geen lichtgewicht
Wie de specificaties van de Huawei P9 Lite met die van de P9 vergelijkt ziet nauwelijks verschillen. Grootste is misschien nog wel de halvering van het opslaggeheugen van 32 naar 16 GB. Maar door de aanwezigheid van een geheugenkaartslot waar je tot 128 GB zelf kunt bijplaatsen mag dat geen probleem heten. Waar de verschillen dan wel zitten is de behuizing. Is de Huawei P9 nog vrijwel geheel van metaal, deze P9 Lite is iets minder metaal en iets meer plastic. Toch is het frame nog steeds van stevig aluminium. Erg veel boet je dus niet in qua kwaliteit. Er zijn nog steeds voldoende rondingen, details en hoogwaardige materialen te vinden waardoor de P9 Lite een premium telefoon is.
Veel scherm in een compact toestel
Net als z'n duurdere broer beschikt de Huawei P9 Lite over een ruim 5,2 inch beeldscherm met Full HD-resolutie. Doordat Huawei gebruikmaakt van een zogenaamd in-cell scherm lijkt hij dichter aan het oppervlakte te zitten. Bovendien levert het heldere kleuren op doordat het beeld niet door een extra laag glas hoeft. Veel groter dan het scherm is de P9 Lite overigens ook niet. Maar liefst 76,4% van de voorkant bestaat uit scherm wat relatief gezien erg veel is. Het maakt van het toestel een enorm compact toestel met toch een groot scherm. Wie de P9 Lite omdraait ziet een vingerafdrukscanner waarmee je op een veilige manier je aanwinst kunt beveiligen.
Belangrijkste Huawei P9 Lite specificaties
5.2 inch in-cell scherm met Full HD-resolutie
13 megapixel camera voorop + 8 megapixel camera achterop
Krachtige octacore-processor (Kirin 650) op 2 GHz & 1.7 GHz
Ondersteuning voor snel 4G-internet (LTE)
16GB opslaggeheugen (uitbreidbaar tot 128GB)
Dual SIM mogelijkheden
Dubbel het camerageweld
Boven die vingerafdrukscanner vinden we een 13 megapixel camera van Sony (type IMX214) met daarvoor een f/2.0 lens. Dankzij de speciale 'Pro-camera' modus heb je volledige controle over de camerasensor door zaken als de witbalans, ISO-waarde en de belichtingswaarde zelf in te stellen. Natuurlijk is er ook een automatisch stand die de beste instellingen voor je selecteert. Welke stand je ook kiest, met deze camera moet je altijd de beste foto's en video's schieten. Voorop zit een 8 megapixel camera met een 27 mm groothoeklens. Deze kent eveneens een maximale opening van f/2.0 zodat je ook 's avonds en 's nachts nog selfies kunt maken, eventueel zonder flitser. Een losse selfie-flitser is trouwens niet aanwezig maar het beeldscherm kan desgewenst wel voor de nodige belichting zorgen.
Krachtig tot de laatste druppel
Net als de Huawei P9 beschikt deze Huawei P9 Lite over een relatief groot uitgevallen batterij van 3.000 mAh groot. Hiermee moet je op papier toch makkelijk de dag volmaken. En doordat Huawei gebruikmaakt van een techniek genaamd SmartPower 4.0 moet dat zeker lukken. Wat ook helpt is dat de Huawei Kirin 650-processor van nature zuinig in gebruik is. Deze octa-core processor bestaat uit twee helften waarbij er één krachtig en één zuinig is. Afhankelijk van waar je mee bezig bent schakelt hij zelf de juiste delen in. En doordat er ook in Android 6.0 Marshmallow diverse energiezuinige functies zitten zul je niet snel met een lege batterij zitten.