Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.
“Ruwe bolster, blanke pit”
NieuweMobiel.NL ·
Robuust
Beeldscherm
Camera
Groot en zwaar
Uithoudingsvermogen
LG wil een nieuwe serie smartphones positioneren naast haar succesvolle G-serie. De eerste uitvoering daarvan is deze opmerkelijke LG V10. Deze V-serie zal zich niet kenmerken door de nieuwste hardware. In plaats daarvan worden er aanvullende technieken ingebouwd. Zo beschikt de V10 over een dubbele selfiecamera en een tweede scherm. Verder zijn onder andere nog een 5,7 inch groot Quad HD IPS-scherm en vingerafdrukscanner aanwezig. Daarmee moet de V10 zich een plekje verwerven tussen de andere high-end phablets op de markt.
Met de LG V10 zet LG een geheel nieuw type smartphone neer. Niet alleen is de V10 onderdeel van een geheel nieuwe serie, het toestel biedt enkele voordelen die we nog niet eerder op een mobiele telefoon hebben gezien. We gaan ze hier stuk voor stuk bespreken.
Dura Glass, Dura Guard, Dura Skin
Nog niet eerder bracht LG een toestel uit in de V-serie en bij een nieuwe serie hoort een nieuw gezicht. Het uiterlijk van de V10 is iets wat we dan ook niet van LG gewend zijn. Als we het ontwerp van de LG V10 moesten typeren dan komen woorden als 'stijlvol' en 'mooi' in ons op. En aan schoonheid zit een beperkte levensduur maar LG heeft daar wat op verzonnen. Door gebruik te maken van extra stevig glas en een metalen frame moet de V10 langer mooi blijven. Dat frame is vervaardigd van 316L metaal dat we ook in luxe horloges aantreffen. Ook de achterkant is voorzien van een slijtvast materiaal, iets wat LG 'Dura Skin' noemt. Het biedt voldoende profiel om niet zomaar uit je handen te laten glijden.
Belangrijkste LG V10 specificaties
16-megapixelcamera aan de achterkant met 4K-video
5.7 inch groot IPS Quantum display met Gorilla Glass
Onderweg snel mobiel internet via 4G
Hoge 5 megapixel selfiecam
64 GB opslaggeheugen + geheugenkaartslot
Hexa-core Snapdragon 808 processor op 1,8 GHz met 4 GB aan werkgeheugen
Tweede scherm
Dat uiterlijk is mooi meegenomen maar het gaat uiteindelijk wat je ermee kunt. Uniek aan de V10 is bijvoorbeeld het twee beeldscherm boven het reguliere scherm. Dat twee scherm wordt onder andere gebruikt om notificaties te tonen. Je kunt ervoor kiezen om het scherm altijd aan te laten staan. Zo zie je met één blik of je gemiste app-jes of notificaties hebt. Eenmaal aan gebruik je het 5,7 inch grote Quad HD IPS Quantum-scherm. Dat is een mond vol maar het komt erop neer dat de V10 beschikt over een ruim scherm dat kleuren levensecht kan weergeven. Hetzelfde scherm treffen we in het vlaggenschip de G4 aan maar deze in de V10 is een tikkeltje groter.
Handmatige videomodus
Een ander uniek punt van de LG V10 is z'n dubbele camera op de voorkant. Andere fabrikanten passen wel vaker dubbele camera's toe maar die treffen we vooral aan de achterkant. LG past hem bovendien toe om een bredere foto te maken. Het heeft dus niets met een 3D-foto te maken. Door die dubbele selfiecamera kan de V10 selfies schieten in 120 graden. Er passen hierdoor meer mensen in beeld. Andere populaire smartphones komen vaker niet verder dan 80 graden. Iets anders wat de LG V10 tijdens z'n introductie uniek maakte is de handmatige videomodus. Vooral wie veel controle wil hebben over het eindresultaat is dit belangrijk. Zaken als witbalans, focus, ISO, aperture en sluitersnelheid kun je zelf instellen. Bij fotografie zag je dit al vaker maar de LG V10 is de eerste waarbij dit ook in de videomodus kan.
Muziek zoals bedoeld
Maar de LG V10 kent nog meer functies die het bespreken waard zijn. Eén daarvan is de aanwezigheid van drie microfoons waarmee ongewenste geluiden van bijvoorbeeld de wind automatisch weggefilterd wordt. De camera kent verder optische beeldstabilisatie om stabielere video's te schieten en ook aan het geluid is gedacht. Er zit namelijk een speciale audiochip in de V10 waarmee geluid ge-upsampled wordt naar maximaal 32 bit. Wie vaak met z'n koptelefoon naar muziek luistert gaat hiervan profiteren. Muziek klinkt gewoon een stuk beter en de kleinste details kun je horen. Muziek luisteren zoals de muzikant dat bedoeld heeft.