Favorieten

Je hebt nog geen favoriete producten gevonden!

Ontdek de producten op onze website en klik op het hart-icoontje om producten aan deze favorieten-lijst toe te voegen.

Begin met ontdekken

Nokia Lumia 800 review

We gaan terug naar eind 2010. Nokia bevindt zich in de hoek waar de klappen vallen. Het bedrijf boekt verlies op verlies, marges staan onder grote druk en hoge leidinggevenden verlaten en masse het brandende schip.

Nokia Lumia 800 review
  • Pluspunten: Ontwerp, gratis navigatie, snelheid, belkwaliteit
  • Minpunten: PenTile, geen uitbreidbaar geheugen, vaak onscherpe foto's

Op het hoogtepunt van de crisis wordt zelfs de topman vervangen door oud-Microsoft-medewerker Elop. Het zou het begin worden van rigoureuze veranderingen. De ontwikkeling van Symbian ging op laag pitje, MeeGo werd als experimenteel beschouwd en Nokia sloot een huwelijk met Microsoft. Het zou de dood of de gladiolen worden.

Het bedrijf kondigde aan met Windows Phone 7-toestellen te komen en na iets meer dan jaar na het aantreden van Elop was het moment daar; de Lumia 800 zag samen met de 710 het daglicht. Het bedrijf verraste vriend en vijand door het toestel binnen luttele weken na aankondiging in de schappen te hebben. Ter vergelijking, het vorige vlaggenschip de N8 was pas na 5 maanden verkrijgbaar.

Het is voor Nokia geen vraag óf de 800 een succes wordt, het móet. Enorme reclamebudgetten zijn uitgetrokken, de pers wordt verwend met snoepreisjes naar London. Wij doen daar er niet aan mee; we blijven even kritisch als vanouds. Is het Nokia gelukt is om samen met Microsoft een begin te maken dat het tij moet keren? Bleek het huwelijk met Microsoft een moetje? Met andere woorden; is de Nokia 800 wat?

Wat zit er bij het toestel?

De Nokia Lumia 800 wordt bezorgd in een langwerpig kartonnen doosje. Het is duidelijk groter dan voorgaande Nokia-toestellen. Via een lipje trek je de doos open waarin de 800 voor je klaarligt. Het doet ons denken aan de iPhone-doos (en die van de Galaxy S2). Daaronder ligt een rubberen beschermhoesje dat maar met moeite om de 800 te krijgen is. Tevens aanwezig een Quick Guide met daarin onder andere informatie hoe je de SIM-kaart plaatst en tot slot een beknopte handleiding. Alle overige accessoires liggen daar weer onder. Het zijn een koptelefoon, een datakabel en een stekker die samen met de datakabel een oplader vormen. Vooral de stekker valt op; een kleine ronde design-stekker. Het doet ons denken aan een damstuk.

Het komt compleet op ons over en oogt kwalitatief. Belangrijker nog, het doet allemaal fris en on-Nokia's aan. Zelfs het ontwerp van de doos en accessoires wordt aangegrepen om vernieuwing door te voeren.

Uiterlijk

Soms komt er een telefoon op je pad waarvan je op voorhand het idee hebt dat het een klassieker gaat worden. De 800 lijkt zo'n telefoon. Het ontwerp is voor 99,9% geleend van de N9 en bouwt duidelijk voort op wat met de N8 is ingezet. Het is in het hedendaagse landschap van over-sized-smartphone's een lekker compacte telefoon.

Wie de Lumia 800 puur op droge cijfers beoordeelt doet het toestel te weinig recht. Zo is hij met z'n 12,1 millimeter bijvoorbeeld niet bijzonder dun. In het echt blijft dat argument niet overeind. Door z'n natuurlijke rondingen oogt en voelt de Lumia 800 dun aan. Dat de uiteinden taps toelopen helpt hierbij ook. En met z'n 142 gram is het toestel ook niet bepaald licht te noemen. Ook dit bezwaar valt in de praktijk weg. Z'n extra gewicht wordt omgezet in een gevoel van kwaliteit en duurzaamheid.

De body van de 800 is gemaakt van plastic, polycarbonaat welteverstaan, dat uit één stuk gefreesd is. Door z'n matte afwerking voelt het toestel echter niet plastic en goedkoop aan. Hierdoor is het toestel ook minder vingerafdrukgevoelig, mits je niet te vette vingers hebt. Ook die blijf je op de 800 zien. Nokia heeft de kleur van het toestel niet later op het toestel gespoten maar deze is meegegoten in het plastic. Een kras levert niet meteen een lelijke wond op met het nodige kleurverschil, maar moet de kleur ongemoeid laten. We hebben ons exemplaar niet gefoltert dus of dit in de praktijk ook daadwerkelijk werkt moet nog blijken.

Het beeldscherm wordt beschermt door Corning Gorilla Glass en ligt er als een druppel bovenop. Het is niet gebogen maar de uiteinden lopen licht af. Het resultaat is organisch en natuurlijk. Je vinger swiped moeiteloos van links naar rechts het scherm en vervolgens toestel af. Het is haast verslavend, mede omdat tijdens dit proces geen schermuiteinden voelt. Onder het scherm treffen we de voor Windows Phone verplichte 3 toetsen aan; terug, Windows en de zoekknop. Het gaat hier om touchgevoelige exemplaren. Bovenaan prijkt in het midden trots de naam Nokia met daar net boven de luidspreker.

De rechterzijkant biedt plaats aan vier knoppen; twee volumeknoppen, de vergrendeltoets en een cameraknop. De laatste steekt iets verder uit dan de overige toetsen. Hierdoor weet je blind wel vaak de juiste toets te vinden, maar hij steekt zover uit dat we niet uitsluiten dat iemand zich er eens aan bezeerd. De linkerzijkant is vrij van knoppen.

De onderkant is vrijgemaakt voor de externe luidspreker. Net als de bovenkant is deze geheel plat waardoor je het toestel rechtop kunt zetten. De bovenkant biedt plaats voor een 3.5 mm audio jack waarvan de rand met een metalen randje is versierd. Daarnaast zitten twee klepjes. De rechter biedt plaats voor een microSIM-kaart en is alleen te bereiken als het linker klepje eerst wordt geopend. Hiervoor druk je het bolletje in. Het scharniert vervolgens open waarna een microUSB-poort tevoorschijn komt. Netjes dat deze achter een klepje weggewerkt is, maar Nokia ontneemt ons hiermee wel de mogelijkheid om handige docks te gebruiken om hem 's avonds bijvoorbeeld in op te laden.

Op de achterzijde treffen we zoals gebruikelijk de camerasensor aan die wordt vergezeld door een dubbele LED-flitser. Nokia heeft een metalen strip gebruikt ter versiering waarop het naast haar naam ook de kwaliteit van de optica wil benadrukken; Carl Tessar.

Uithoudingsvermogen

De Nokia Lumia 800 is voorzien van een 1450 mAh grootte batterij die niet zelf te vervangen is. Het is maar te hopen dat het systeem niet vastloopt, want een batterijwissel zit er niet in. Helaas heeft Microsoft een slechte reputatie als het om vastlopers gaat, al hebben wij er tijdens onze week testen geen gezien. We zaten er wel tegenaan. Na een dag spelen viel het toestel uit en na 1 uur laden deed het toestel niets. Een laadicoontje werd getoond maar op invoer van de aan-/uitknop werd niet gereageerd. In de tussentijd bleef het toestel om de zoveel tellen trillen. Een flinke nachtrust deed wonderen; na 7 uren slaap deed het toestel het weer als vanouds. Vreemd maar het zou kunnen liggen aan de nog niet definitieve software. Er is trouwens ook geen mogelijkheid om extra geheugen bij te plaatsen. Je zult het moeten doen met de 16 GB aan ingebouwd geheugen.

Over het algemeen valt het uithoudingsvermogen van de Lumia 800 niet in slechte of positieve zin op. Het is niet slecht, maar ook niet goed. In vrijwel alle dagen hield het toestel er net iets langer dan 1 dag arbeid mee op. We hadden met een bescheiden 3.7 inch AMOLED-scherm wellicht meer verwacht, maar het is uiteindelijk genoeg om de dag mee door te komen. Er is een speciale spaarstand aanwezig maar de werking daarvan is in nevelen gehuld. Het is niet duidelijk op welk niveau deze aangaat, en welke diensten er vervolgens worden afgesloten. Naar onze mening gaat het toestel wel erg snel op deze speciale spaarstand. Uiteindelijk maakt het niet veel uit, want wij zien niet echt veel verschil tussen aan en uit. Mocht het je storen; hij is uit te zetten.

Belkwaliteit

Voor het eerste gebeld worden op de 800 wil zonder waarschuwen nog wel eens tot een grappige situatie leiden. Je dient namelijk het scherm omhoog te 'tillen' waarmee je zou verwachten hiermee op te nemen. In de plaats daarvan krijg je de keuze voor 'opnemen' en 'negeren'. Wie hier niet op voorbereid is legt het toestel al bij het omhoog vegen aan z'n oor.

We moeten hier onze grote complimenten aan Nokia geven. Het geluid is kraakhelder en duidelijk. Soms vergeten we nog wel eens dat een mobiele telefoon om mee te bellen is maar Nokia demonstreert dat het op dit gebied heer en meester is. Het verschil met bijvoorbeeld de iPhone 4S is verrassend groot. Zo hoort bellen te zijn. Helaas doen anderen daar concessies aan. Nokia wijst ons daar met de 800 ons overduidelijk op.

Beeldscherm

Nokia heeft in tegenstelling tot de N9 bij de Lumia 800 gebruik gemaakt een iets kleiner beeldscherm; 3.7 inch. Wie voorheen met 4.2 inch (of groter) heeft gewerkt is het wel wat klein, maar eenmaal in gebruik is het prima werkbaar. Nokia heeft haar befaamde ClearBlack-technologie toegepast dat in combinatie met de AMOLED-techniek levendige kleuren en een buitengewoon hoog contrast oplevert. Zwart is écht zwart! Vooral omdat Windows Phone veel met zwart werkt pakt dit goed uit.

Er is alleen één grote 'maar'; het scherm in de 800 is van het type PenTile. Deze techniek maakt van minder subpixels gebruik waardoor in theorie een langere batterijduur wordt beloofd. Het zal allemaal wel, het resultaat is (vooral van dichtbij!) korrelig en mist scherpte. Zelfs als we de Lumia 800 naast zeg een HTC Radar met z'n inferieure TFT-scherm leggen dan wint de Radar het op scherpte met voorsprong. Het klinkt allemaal misschien erger dan het is, in de praktijk valt het vooral op bij tekst en dan met name de kleinere lettertypes. Afbeeldingen worden verder prima weergegeven en sommige mensen valt het niet eens op. We kunnen ons niet voorstellen dat PenTile een deal breaker is, jammer is het wel.

Menu

De Lumia 800 draait onder de Windows Phone Mango en het moet worden gezegd; Microsoft heeft knap werk neergezet met Windows Phone. Het systeem is snel, verfrissend en fraai vormgegeven. Het idee van tiles werkt in de praktijk goed en de integratie met sociale netwerken is briljant. Het is haast niet meer nodig om aparte Facebook- en Twitter-apps te installeren. Ware het dat het op de één of andere manier niet mogelijk is om DM's te ontvangen. Hiervoor heb je toch echt een aparte Twitter-app nodig. Aan dit soort kleine dingen merk je nog wel dat het platform vrij jong is. Toch loopt Windows Phone niet achter op de concurrentie. Sterker nog, op sommige vlakken loopt het zelfs voor, maar daarover later meer.

We zijn erg gecharmeerd van de Metro-gebruikersinterface. Het idee van een venster dat je horizontaal versleept om een nieuw deel van de app te bekijken spreekt erg aan. De bijbehorende animaties maken het helemaal af. Het is niet simpelweg een kopie van iets bestaands, iets waar we Microsoft in het verleden wel eens op hebben betrapt. Het kunnen aanmaken van diverse tiles voegt ook echt iets toe. Je kunt een tile maken van contactpersonen, foto's, webpagina's en applicaties. De meeste tiles zijn vierkant, anderen rechthoekig zoals de agenda- en foto-tile. Naast dat het snelkoppelingen naar de bijbehorende app zijn, geven tiles ook informatie zoals gemiste oproepen en ontvangen berichten. Het zijn mini-widgets. Voor een overzicht van alle geïnstalleerde apps schuif je het tile-overzicht naar links. Toepassingen zijn alfabetisch in een lijst gesorteerd. Installeer je teveel dan worden ze op beginletter gesorteerd zodat je snel naar een bepaald deel kunt springen. Het is niet mogelijk handmatig apps te groeperen, al staan spelletjes niet in het overzicht maar onder 'Games'.

Het is mogelijk om met thema's een persoonlijk tintje te geven aan jouw Windows Phone. Zo kun je kiezen voor een witte of zwarte achtergrond met daar bovenop een opvallende accentkleur. Nokia heeft hier een eigen kleur aan toegevoegd; Nokia Blue. De kleur blauw was al een mogelijkheid, maar die kwam niet goed overeen met de blauwe Lumia 800 die Nokia tevens uitbrengt.

Telefoonboek

Wie op de Personen-tile drukt komt in het contactoverzicht terecht. Deze tile toont trouwens een mozaïek met afbeeldingen uit je telefoonboek en levert vrijwel altijd een mooi plaatje op. We hebben ons er menigmaal op betrapt er langer naar te kijken dan nodig was. Al deze informatie is afkomstig van gekoppelde accounts van onder andere Windows Live (waaronder Hotmail, Xbox Live en Messenger), Facebook, Twitter, LinkedIn, Outlook, Nokia, Yahoo!, Google en POP of IMAP-accounts. Sociale netwerken worden dus netjes geïntegreerd in je contacten zodat je niet telkens aparte apps hoeft te gebruiken.

Eenmaal in het telefoonboek zie je bovenaan in het groot jezelf terug met daarbij je laatste update-status. Dit kan een post op Facebook zijn of die van een eventueel gekoppeld Twitter-account. Daaronder staan de namen van eventueel toevoegde groepen met uiteindelijk al je contacten, netjes voorzien van afbeelding. Je kunt zoeken op naam maar een klik je de beginletter levert een menu op zodat je snel naar de juiste positie kunt springen. Het groepenonderdeel is goed uitgewerkt. Je ziet foto's van gekoppelde contacten, kunt snel een groeps-sms of e-mail sturen en bekijkt alle sociale netwerk updates. Je kunt een groep ook als tile vastmaken aan het startscherm.

Een veeg naar links levert een opsomming op van al je gekoppelde accounts. Tweets, Facebook- en LinkedIn-berichten worden chronologisch opgesomd. Het is vanuit hier niet mogelijk zelf een update te plaatsen maar je kunt wel reageren op anderen. Daar rechts zit nog een overzicht met recentelijk bekeken contacten. Bedenk goed welke contacten je bekijkt want je kunt de lijst niet wissen.

Messaging

Ook op dit onderdeel schiet Microsoft niet tekort. Berichten worden als conversatie weergegeven en of dat nou sms-berichten of Facebook-chats zijn, het maakt niet uit. Ze worden netjes per persoon weergegeven. Wat maakt het ook uit hóe een bericht verstuurd is? Het gaat erom wát er verstuurd is en tegen wie. Het doet ons denken aan hoe HP/Palm dat deed/doet met webOS en we zijn blij dat Microsoft dit goede idee omarmt heeft. Er is alleen helaas geen WhatsApp-ondersteuning. WhatsApp is wel als aparte app te downloaden.

Het toetsenbord van de Lumia 800 is ook bovengemiddeld goed. Het is clean, werkt vlot en is accuraat. Windows Phone werkt met een Nederlands woordenboek en kent een grote woordenschat. Tikfouten worden zonder ingrijpen automatisch aangepast en hij heeft het verrassend vaak goed. Nieuwe woorden zijn eenvoudig toe te voegen. Je kunt naast tekst ook een eerder geschoten foto versturen of je kunt een nieuwe schieten. In dezelfde app is het mogelijk om Instant Messaging berichten te versturen via MSN of Facebook Chat.

Naast korte berichten kun je natuurlijk ook e-mailberichten versturen met je Nokia 800. Het systeem ondersteunt vrijwel alle gangbare methoden waaronder Gmail, Hotmail en Exchange. Ook mappen worden weergegeven en er is ondersteuning voor push. Berichten worden als conversatie gegroepeerd en tonen naast de afzender, het onderwerp en één tekstregel. Het is niet mogelijk voor een andere weergave te kiezen. Juist door de brede layout wordt er niet optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Zo staan er maximaal 5 e-mailberichten tegelijkertijd in beeld. We kunnen ons voorstellen dat dit voor sommigen te weinig is. Er zijn wel filters aanwezig zodat bijvoorbeeld alleen de ongelezen of gemarkeerde berichten in beeld staan. Vreemd genoeg is de achtergrondkleur van het e-mailprogramma altijd wit, dit terwijl we de achtergrondkleur op zwart hadden ingesteld. Maar dat terzijde.

Het is mogelijk om foto's als bijlage toe te voegen. Wil je een document delen dan is dit alleen mogelijk vanuit de Office-toepassing. Al met al oogt de e-mailtoepassing erg simpel maar hij is compleet en werkt razendsnel.

Connectivity

De Lumia 800 beschikt over vrijwel alle verbindingsmogelijkheden waaronder WiFi-n, Bluetooth en snel 3G. Het systeem probeert je er zo weinig mogelijk mee lastig te vallen en dat is prima wat ons betreft. Er is zelfs een ingebouwde FM radio-ontvanger. Helaas lukt het niet om via Bluetooth bestanden over en weer te versturen. Wat ook ontbreekt, zij het voor nu, is tethering. Volgens Nokia wordt hier hard aan gewerkt in een losse update.

Waar we vrolijker van worden is de browser; IE9. We hadden nooit gedacht ooit positief over Internet Explorer te berichten maar het moment is daar. De browser is ontzettend rap, pagina's worden snel gerenderd en heeft enkele verrassende elementen. Zo zit de adresbalk onderaan en dat is na een paar dagen wennen eigenlijk een ontzettend logische plek. Dichtbij het toetsenbord en dichtbij je duim. Je kunt favorieten aanmaken, die later helaas niet te groeperen zijn. Maar de snelheid van de browser maakt alles goed. Sterker nog, deze is in enkele gevallen zelfs sneller dan Android.

Vooral de wat kleinere vaak mobiele sites doen het goed onder Windows Phone. Ga je een pagina terug dan wordt een gecached exemplaar opgehaald. Inzoomen en pinch-to-zoom werkt zoals verwacht en in 9 van de 10 gevallen sneller, vloeiender en daardoor beter dan Android.

Camera

Wie de cameraknop van de Lumia 800 lang indrukt (zelfs in slaapstand) opent de camera-app. Foto's kunnen in maximaal 8 megapixel geschoten worden (3264 x 2448) maar ook in 7 (3552 x 1998), 3 (2048 x 1536) en 2 megapixel (2048 x 1152). Naast de resolutie kan de flitser ingesteld worden, verschillende scenes, witbalans, belichtingswaarde, ISO (100 t/m 800), meetmodus, effecten, contrast, verzadiging en de scherpstelling. Allemaal best uitgebreid en daarmee bovengemiddeld. Handig is dat geschoten foto's links in beeld verschijnen waarnaartoe te scrollen is. Zo zijn gemaakte foto's nooit ver weg.

Van de videocamera is in te stellen scènes, witbalans, belichtingswaarde, effecten, contrast, verzadiging, autofocus en de resolutie (720p of VGA). Ook de flitser kan aan of uitgezet worden.

Video's en geschoten foto's zijn te delen via vrijwel alle aangemelde accounts, maar zijn ook naar SkyDrive up te loaden. Andere opties zijn als achtergrond gebruiken, aan favorieten toevoegen en automatisch verbeteren. Die laatste mag wat ons betreft weggelaten worden, nooit werd een foto er beter op.

Het is mogelijk om ontzettend snel een foto te schieten. Al bij de geringste aanraking op de cameraknop schiet je een foto. Dit gaat soms zo snel dat de Lumia 800 geen tijd heeft scherp te stellen. Veel van onze foto's waren daardoor bewogen en onscherp. Neem je wat meer de tijd dan komt het wel goed, maar het is wel een secuur klusje dat vooral lopend niet te doen is.

Aanwezige programma's

Naast de voor Windows Phone standaard apps geeft Nokia ons Nokia Maps, Nokia Drive en Nokia Music. Nokia Maps kennen we ook van andere toestellen en is niet echt een toevoeging op de standaard kaarten-toepassing. Onze aandacht wordt daarom meer getrokken door Nokia Drive; gratis gesproken navigatie. Nokia Drive, of "Nokia Rijden" zoals het op ons toestel heet, is één van de betere navigatietoepassingen.

Het werkt in zowel portrait als landscape, kaarten kunnen in 2D of 3D worden weergegeven en bekende herkenningspunten worden in 3D getoond. Zelfs de naast ons gelegen Euroborg, thuishaven van FC Groningen, staat erin. Kaarten kunnen vooraf worden binnengehaald waardoor offline genavigeerd kan worden. Er zijn kaarten voor meer dan 100 landen uit 5 continenten en gesproken instructies voor 50 talen. Nederlands is beschikbaar in zowel een duidelijke mannelijke als vrouwelijke stem. We durven best te beweren dat Nokia Drive het beste navigatieprogramma voor Windows Phone is. En dat helemaal gratis!


Wie kan het beter uitleggen dan Nokia zelf

Ook heeft Nokia helemaal iets totaal nieuws gemaakt; Nokia Music. Naast een normale muziekwinkel kun je zogenoemde Mix Radios beluisteren. Het werkt genre-gebaseerd en je kunt enkele uren muziek downloaden voor als je een tijdje offline gaat. Een leuke gimmick is de Gig Finder. Alle festivals en concerten in je buurt worden getoond en je kunt zelfs op zoek naar waar je favoriete artiest optreedt. Ernaartoe navigeren is slechts een klik verwijderd.

Naast door Nokia gemaakte apps zijn er tal van andere apps verkrijgbaar in de Marketplace. Er komen dagelijks nieuwe apps bij waaronder bijvoorbeeld Spotify. De kwaliteit van apps is doorgaans goed en door de Metro UI ziet het er grafisch goed uit. We wachten alleen nog op de Wordfeud-app.

Games

De Nokia Lumia 800 komt niet met voorgeïnstalleerde games maar deze zijn wel volop verkrijgbaar in de Marketplace. Er is aanbod aan gratis maar ook betaalde apps. Het aanbod is redelijk groot en bekende titels als Angry Birds, Need for Speed en Fruit Ninja is gewoon beschikbaar.

Microsoft heeft haar populaire Xbox LIVE in Windows Phone geïntegreerd zodat je onder andere met je eigen avatar kunt spelen en bovendien je prestaties kunt bijhouden. Er is redelijk wat aanbod wat met Xbox LIVE overweg kan, maar ook spellen die dat niet doen kunnen gewoon gespeeld worden. Het idee werkt in de praktijk erg goed en als je een avatar hebt aangemaakt zie je hem ook voorbijkomen op de Game-tile. Erg leuk.

Conclusie

Tellen we alle plusses en minnen bij elkaar op dan zou je denken dat we een neutraal oordeel geven aan de Nokia Lumia 800. Niets is minder waar. Wij vragen onszelf na een flinke week testen de volgende vraag: zouden wij overstappen op de Lumia? Het antwoord is, zelfs met de aanwezigheid van enkele (grote) minpunten, een volmondige 'Ja'. Wij zouden al onze dagelijkse werkzaamheden prima met de Lumia 800 kunnen doen. Sterker nog, we worden zelfs een beetje vrolijk van de Lumia 800. De eigenzinnige Metro interface met z'n frisse animaties, de bouwkwaliteit van Nokia, de sociale netwerk integratie plus de stijgende hoeveelheid beschikbare apps maken, zelfs na een week testen, een bijzonder gevoel los. Je hebt met de Lumia 800 écht het idee wat anders in handen te hebben dat - niet geheel onbelangrijk - bijzonder goed werkt! Games, sociale netwerken, internet, het is er allemaal en belangrijker nog het werkt gewoon.

Dan nu de kritische noot. De toegevoegde waarde van Nokia aan Windows Phone is niet erg groot. Natuurlijk is Nokia Drive dankbare aanvulling en Nokia Gig Finder is een leuke gimmick, naast dat, enkele Nokia geluiden en een eigen thema-kleur houdt het wel op. Bovendien merken we hier en daar dat Windows Phone Mango nog een jong platform is. Zo ontbreekt de mogelijkheid de auto-rotate functie uit te zetten. Erg onhandig, vooral in liggende positie. Ook is het onmogelijk een andere zoekmachine in te stellen dan Bing en worden de verjaardagen niet weergegeven in de agenda. Het zijn allemaal kleine puntjes die makkelijk zijn aan te passen en hoogstwaarschijnlijk ook in een nieuwe WP-versie worden aangepakt. De basis is echter goed en we kijken uit naar toekomstige versies. Gaan wij intussen weer verder spelen met de Lumia 800.

Top