OnePlus mobiele telefoons
OnePlus flagship killer nodig? In dit overzicht vind je alle OnePlus smartphones, kun je filteren op functies, vergelijk je specificaties en vind je de laagste prijs. Zowel met als zonder abonnement. Ben je op zoek naar een high-end flagship killer dan is dit het startpunt van je zoektocht. Lees verder
Laat een ervaring achter en maak kans op € 50
Afbeeldingen zijn op schaal, zo kun je het formaat eenvoudig vergelijken
OnePlus 13 krijgt speciaal aangepaste Snapdragon 8 Elite-chip
OnePlus-topman toont BOE Oriental-scherm voor OnePlus 13
Metalen OnePlus Nord 4 is eerste waterdichte Nord-smartphone
Metalen OnePlus Nord 4 toont week te vroeg z’n gezicht
Dit is de eerste afbeelding van de OnePlus 13
OnePlus is een Chinese fabrikant van smartphones. Het bedrijf is eigendom van BBK Electronics dat ook eigenaar is van de merken Oppo en Vivo. OnePlus werd eind 2013 opgericht door voormalig Oppo-topmannen Pete Lau en Carl Pei. De toestellen van OnePlus zijn vrijwel allemaal premium high-end vlaggenschepen voor een zeer concurrerende prijs. Naast telefoons maakt het bedrijf ook diverse telefoonaccessoires waaronder koptelefoons (de Silver Bullets en Icons).
OnePlus modellen
De telefoons van OnePlus zijn te herkennen aan een getal dat met ieder model één wordt opgehoogd. Sinds de OnePlus 3 is OnePlus overgestapt op twee releases per jaar. Dat tweede model krijgt de toevoeging -T en wordt meestal aan het einde van het jaar aangekondigd. De onthulling van het hoofdmodel valt meestal halverwege het jaar.
OnePlus geschiedenis
Het eerste OnePlus toestel werd in april van 2014 aangekondigd. De OnePlus One was alleen verkrijgbaar op basis van een uitnodiging en kreeg de slogan 'Never Settle' mee. Het was een high-end smartphone met een moderne componenten voor een lage prijs. Vanaf de OnePlus 3 werd afgestapt van het uitnodigingssysteem en kon iedereen een exemplaar kopen.
Never Settle
De slogan van het bedrijf luidt 'Never Settle'. In een blogpost legt Carl Pei uit wat hij daarmee bedoelt. Het wil het gat dichten tussen een goed product en een geweldig product. Door hierbij ook aandacht te besteden aan de kleinste details moet een high-end premium product ontstaan.
De slogan pakte in 2018 verkeerd uit toen OnePlus na vele keren zelf kritiek te leveren op andere fabrikanten vanwege het weglaten van de koptelefoonpoort de geliefde poort zelf verwijderde bij de OnePlus 6T. Dat deed het vanwege ruimtegebrek, zo bleek later, maar gaat in tegen het 'never settle'-principe.
Flagship killer
De producten van OnePlus worden vaak omschreven als 'flagship killers'. Dat komt door telefoons met gelijkwaardige specificaties voor een lagere prijs aan te bieden. We zien de term echter steeds minder vaak terugkomen. Enerzijds komt dat omdat de vanaf-prijzen van OnePlus telefoons ieder jaar hoger worden en de prijzen van concurrenten steeds lager.
Cyanogen, OxygenOS en Hydrogen OS
OnePlus paste voor de eerste generatie telefoons het CyanogenMod besturingssysteem toe dat gebaseerd is op Android. Deze keus leverde vanaf het begin af aan al problemen op voor OnePlus. Zo kreeg het in een importverbod voor India omdat een ander bedrijf exclusiviteit had voor telefoons met Cyanogen. OnePlus ontwikkelde hierop haar eigen custom ROM dat OxygenOS genoemd werd. Ook deze is op Android gebaseerd en volgt dezelfde ontwerp-principes. De naam OxygenOS werd bedacht door een Belg naar aanleiding van een wedstrijd die door OnePlus werd uitgeschreven. In China past OnePlus overigens een ander besturingssysteem toe genaamd HydrogenOS.
Samenwerking McLaren
In 2018 kondigde OnePlus een samenwerking aan met McLaren Racing; het bedrijf achter het gelijknamige Formule 1-team. Deze samenwerking resulteerde in de OnePlus 6T McLaren Edition. Dat toestel werd uitgerust met carbon fiber, een extra snelle oplader en meer werkgeheugen. In de doos zit een exclusief boek over de geschiedenis van McLaren Racing en een stukje koolstofvezel uit de McLaren MCL33 uit 2018.