Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.
“Kleine upgrades maken hem net iets beter”
The Verge ·
Scherm nog altijd geweldig
Batterij ook nog steeds goed
Snel op te laden
Betere camera te krijgen voor minder geld
Geen draadloos laden en officieel waterdicht
90Hz niet meer exclusief voor OnePlus
De OnePlus 7T Pro is net zo'n geweldige telefoon als de OnePlus 7 Pro vorig jaar was. Veel van de upgrades, zoals een grotere en sneller op te laden batterij en snellere processor, zijn stuk voor stuk klein te noemen. Echte nadelen kennen ze niet. Wat dat betreft is de 7T Pro een beter toestel dan de 7 Pro was, al is het verschil zo klein dat ik niet denk dat 7 Pro-eigenaren zich zorgen moeten maken om te upgraden.
Het is een beter toestel maar daarmee denk ik niet dat het de beste koop is. Vorige keer moest je bijvoorbeeld de OnePlus 7 Pro wel kopen om een heerlijk hoge verversingssnelheid te hebben. Deze keer kun je daarvoor ook bij de OnePlus 7T terecht, die ook nog eens minder kost. Natuurlijk moet je dan wel de notch voor lief nemen, een lagere schermresolutie en een scherm dat niet bij de randen is afgerond maar dat lijken stuk voor stuk niet echt dingen die het prijsverschil rechtvaardigen. Dan is daar ook nog de recent aangekondigde Google Pixel 4. Voor %u20AC779 is het prijsverschil minimaal en je krijgt en dikkere schermranden voor maar gelet op Google's verleden krijg je er wel een betere camera voor.
De OnePlus 7T Pro is een telefoon met vele high-end specificaties met een redelijk goede camera en een prijs die nog altijd goedkoper is dan andere vlaggenschepen. Nu de OnePlus 7T veel van de beste functies van de 7 Pro heeft overgenomen, waaronder het 90Hz scherm, lijkt de 7T Pro niet meer zo'n goede koop te zijn. Maar als je zeker wilt zijn dat je het beste van OnePlus in huis haalt (met n van de beste telefoonschermen van nu uitroepteken) dan rechtvaardigt dat de premium prijs voor een 7T Pro.
De OnePlus 7T Pro is het topmodel van eind 2019 / begin 2020. Natuurlijk heb je daar nog de McLaren Edition boven zitten maar daar betaal je dan ook flink naar. Deze 7T Pro is uitgerust met een vloeiend scherm, de nieuwste Qualcomm chipset en flink wat opslaggeheugen voor al je content.
Dichtbij perfectie
Doordat OnePlus zo snel nieuwe modellen uitbrengt verschilt deze OnePlus 7T Pro niet ontzettend veel met de 7 Pro. We kunnen de verschillen op een bierviltje kwijt; een nieuwe processor, iets grotere batterij en standaard met 256GB geheugen. Loop je momenteel met een OnePlus 7 Pro rond dan is er geen enkele reden om te upgraden. Dat wordt een ander verhaal als je van een ouder model komt, of een niet-OnePlus-telefoon hebt. De 7T Pro is namelijk als één van de weinige telefoons voorzien van een geheel ononderbroken beeldscherm. De selfiecamera zit niet in een inkeping (een notch), niet in een schermgat en niet boven het scherm. Hij zit in het toestel en schuift omhoog zodra je hem nodig hebt. Een pop-up selfiecamera, dat zien we niet vaak. De hele voorkant bestaat hierdoor uit scherm. Veel beter dan dit wordt het niet.
De juiste set camera's
Een ander voordeel van het scherm is de vloeiende 90Hz verversingssnelheid. Vooral animaties zien er hierdoor een stuk beter uit. En doordat de 7T Pro over een Quad HD+ schermresolutie beschikt zijn beelden ook nog eens haarscherp. Zoals we al zeiden; veel beter dan dit wordt het niet. Maar geldt dat ook voor de camera? Achterop zit een drievoudig camerasysteem. OnePlus kiest voor een 48MP hoofdcamera met zeer lichtsterke f/1.6 lens, een 16MP ultra-groothoekcamera en een 8MP telephotolens met 3x optische zoom. Wat ons betreft is dit de beste samenstelling. De primaire lens schiet kraakheldere foto's, zelfs in het donker (Nightscape-modus), de ultra-groothoekcamera is voor landschappen ideaal dankzij de grote 117° beeldhoek en met de telephotolens haal je beelden 3x dichterbij zonder kwaliteitsverlies. Er is een portretmodus waarbij je zelf de focus kunt kiezen en achtergrondvervaging kunt toevoegen en je kunt macrofoto's schieten vanaf 2,5 centimeter. Hiermee leg je bloemen of insecten vast met veel detail. De pop-up selfiecamera is 16MP groot en het mechanisme is snel. OnePlus heeft het mechanisme ook getest op duurzaamheid; het moet tot 300.000 keer meegaan.
Belangrijkste OnePlus 7T Pro specificaties
Volledig voorkant-vullend 6,67 inch groot Fluid Display met 90Hz en QHD+ resolutie
Bijzondere pop-up selfiecamera van 16MP met gezichtsherkenning
48MP hoofdcamera, 16MP ultra-groothoek en 8MP telezoom (3x)
Krachtige Snapdragon 855+ processor met royale en snelle 8GB werkgeheugen
256GB opslaggeheugen (niet uitbreidbaar)
4085 mAh batterij met 30 Watt Warp Charge snelladen
Stereo luidsprekers met ruisonderdrukking en Dolby Atmos
Snel 4G-internet onderweg (Cat18)
Behuizing is waterafstotend maar niet officieel waterdicht
Houdt het hoofd koel
Zoals gebruikelijk bij OnePlus zit het met de prestaties van de 7T Pro wel goed. Binnenin is ruimte gemaakt voor een Snapdragon 855+; dat is een lichte upgrade ten opzichte van de Snapdragon 855 in de 7 Pro maar daardoor is hij wel voorzien van de snelste en krachtigste prestaties van dit moment. Gamen, zware apps, veelvuldig gebruik; de 7T Pro draait er z'n hand niet voor om. Hij houdt het hoofd koel dankzij een koelingssysteem van grafiet en een heatpipe. Ook de royale 8GB aan werkgeheugen (LPDDR4X) maakt dat hij snel is. Het opslaggeheugen komt nu standaard uit op 256GB en is van het snelle UFS 3.0 type. De batterij komt ditmaal uit op 4085 mAh en kan met maximaal 30 Watt snel opgeladen worden (Warp Charge 30T). Draadloos laden is één van de weinige dingen die hij niet kan. Ook een koptelefoon inpluggen gaat lastig worden; een 3.5mm audio jack ontbreekt. Via een USB-dongle kan het wel en anders kun je altijd nog muziek luisteren via de ingebouwde stereo speakers.