Sony Ericsson T707 review

Stijl en glamour met inhoud, dat zijn de kernwoorden voor de Sony Ericsson T707. De clamshell wordt gepromoot door de tennisster Maria Sharapova waarvan het doorzettings-vermogen, het succes en de charme goed matchen met Sony Ericsson.

Het toestel lijkt wat betreft uiterlijk veel op de eerder verschenen Sony Ericsson W508 die zich op de muziekfanaat richt. De T707 is bedoeld voor stijlbewuste consumenten, voornamelijk vrouwen, die een telefoon willen die eenvoudig in gebruik is maar niet inboet op mogelijkheden.

De weelderige kleuren van de telefoon geven je leven extra glamour. Uniek aan deze telefoon is het lichteffect dat op het externe display zichtbaar wordt wanneer er een oproep binnenkomt. Tevens past het thema van de telefoon zich aan, wanneer de avond ingeluid wordt. Stylish is de telefoon zeker, maar hoe functioneert de 3.2 megapixel van de camera, hoe is het gesteld met de structuur van het menu en welke programma’s zijn aanwezig op deze stijlicoon? In deze review verdiepen we ons in de specificaties en het gebruikersgemak van deze Sony Ericsson T707.

Plus- en minpunten Sony Ericsson T707

  • Lichteffecten
  • Uithoudingsvermogen
  • Mogelijkheden
  • Verrassende elementen
  • Structuur menu
  • Handleiding
  • Ontbrekende datakabel
  • Kwaliteit foto’s en video’s

Wat zit er bij het toestel?

Het toestel wordt geleverd in een kleine, kleurrijke doos met daarin de oplader, gebruikershandleiding, batterij (960 mAh), headset en een klein boekje met ‘Belangrijke informatie’ over bijvoorbeeld service, ondersteuning en garantie. De gebruikershandleiding is opvallend compact. In het pakket mist een datakabel en ook een geheugenkaart is niet toegevoegd.

Uiterlijk

De Sony Ericsson T707 heeft een opvallend uiterlijk. Met name het externe display en de verschillende lichteffecten aan de buitenkant van de clamshell springen in het oog. Het ronddraaiende en het pulserende lichteffect start wanneer er een oproep binnenkomt. Per contactpersoon is een uniek lichteffect in te stellen zodat je altijd van afstand kunt zien wie er belt. Het externe beeldscherm toont verder informatie over bijvoorbeeld de tijd en de status van de batterij. Wanneer er een berichtje is binnengekomen verschijnt er een envelopje op het externe display. Bij een oproep verschijnt het nummer of de naam van de beller in het scherm.

De telefoon is op dit moment verkrijgbaar in drie uitvoeringen, namelijk 'Spring Rose', 'Lucid Blue' en 'Black'. Voor deze test is de 'Spring Rose' gebruikt. Door de kleur lijkt het hier duidelijk om een Ladyphone te gaan, de andere uitvoeringen zijn ook geschikt voor mannelijke consumenten die van stijl en glamour houden. De gehele buitenkant van de 'Spring Rose' is roze en ook aan de binnenkant van de clamshell zijn verschillende roze details aangebracht.

Aan de bovenzijde van de T707 bevindt zich, wanneer de telefoon is uitgeklapt, het beeldscherm en een oorspeaker. Aan de onderzijde van de openklapte T707 is het toetsenbord geplaatst met daarboven twee selectietoetsen, een beltoets, een toets voor het activiteitenmenu (om bijvoorbeeld snelkoppelingen te openen), een ophangtoets (aan/uit) en een C-toets (om te wissen).

Aan de linkerkant van het toestel is een connector geplaatst voor de lader, headset en USB-kabel. Een aansluiting voor een datakabel is er dus wel maar de datakabel ontbreekt in het pakket. Aan de rechterkant van de clamshell bevinden zich de volumetoetsen die tevens functioneren als digitale zoom en om een om een oproep te starten door middel van spraakherkenning.

Op de bovenkant van het toestel bevindt naast het externe display, de hoofdcamera en een schermlichtsensor.

Om de SIM-kaart te plaatsen of te verwijderen moet eerst de batterijklep en vervolgens de batterij uit het toestel worden gehaald. Het kost enige moeite om de batterijklep los te halen en er vervolgens weer goed op te plaatsen. Hoewel het na enkele keren proberen steeds makkelijker gaat, blijft naast het afnemen van de batterijklep ook het verwijderen van de SIM-kaart lastig.

De telefoon voelt kwalitatief goed aan en ligt goed in de hand. Het openen van de clamshell is niet met één hand te doen, daarvoor gaat het niet soepel genoeg. Het besturen van de telefoon gaat wel met een handbeweging.

Uithoudingsvermogen

Het uithoudingsvermogen van het toestel is opvallend goed. Bij normaal gebruik gaat de telefoon een aantal dagen mee, ook bij intensief gebruik hoeft de telefoon pas na een aantal dagen in de lader. Dit is een groot pluspunt van de T707. De fabrikant meent dat de telefoon stand-by 2.5 week meegaat, maar dat is overdreven.

De Sony Ericsson T707 heeft verschillende opties om energie te besparen. Zo kan de helderheid van het scherm worden aangepast waardoor de batterij aanzienlijk langer meegaat. Bij het wijzigen van de helderheid meldt het toestel dit ook. Ook tijdens het gebruik van Bluetooth kan energie bespaard worden door er voor te kiezen om de telefoon slechts met één apparaat tegelijk te verbinden.

Belkwaliteit

De kwaliteit van het geluid is tijdens het bellen prima, al is het aan de zachte kant. Wanneer het toestel op zijn hardst staat is het geluid wat betreft volume goed.

Tijdens het telefoneren is het mogelijk om een tweede gesprek te starten, een gesprek in de wacht te zetten, de microfoon aan te zetten en te wisselen naar een video-oproep. Het menu kan tijdens het gesprek geraadpleegd worden. Een gesprek kan opgenomen worden door voor de optie ‘vastleggen’ te kiezen. Dit is handig wanneer je een belangrijk gesprek voert dat je later nog eens rustig na wilt luisteren.

Één van de verrassingen van deze telefoon is de mogelijkheid om mensen op te bellen door middel van spraak- en gebaarbesturing. Zo kan een persoon uit het adresboek worden opgebeld door zijn of haar naam te noemen wanneer de gebruiker dit bij de contactpersoon heeft ingesteld. Dit werkt goed en is leuk om te doen. Een minpunt aan deze telefoon is dat de gebruiksaanwijzing te summier is. Zo komt de spraak- en gebaarbesturing daar niet in voor en wordt er nergens uitgelegd op welke knop er gedrukt moet worden om een gesprek door middel van spraakbesturing te starten. Het is namelijk niet zo dat de telefoon begint met bellen wanneer de gebruiker zomaar de naam van de te bellen persoon zegt. Hiervoor moet de volumetoets enkele seconden ingedrukt worden. ‘Zeg na de toon uw naam’, komt in beeld te staan. Zeg dan niet je eigen naam, zoals de telefoon vraagt, maar de naam van een persoon die je hebt opgeslagen om te kunnen bereiken via spraakbesturing.

Nog een verrassende optie is de mogelijkheid om een oproep af te wijzen door met de hand voor de camera te zwaaien. Op deze manier gaat ook het alarm uit en over op de snooze-functie.

Onder het kopje ‘gesprekken’ in het hoofdmenu worden alle beantwoorde, uitgaande en gemiste gesprekken weergegeven met tijd en datum. De duur van de gesprekken wordt hier niet bijgehouden. De items kunnen één voor één of allemaal tegelijk verwijderd worden.

Onder het kopje ‘instellingen’ in het hoofdmenu en dan ‘gesprekken’ wordt de tijdsduur van de gesprekken aangegeven. Daar staat de duur van het laatste gesprek, de totale gesprekstijd en het totaal aan uitgaande gesprekken. Dit kan gereset worden. Berichten worden ook geteld (sms en mms). De informatie wordt allemaal bijgehouden maar het is onlogisch dat dit verspreid is over verschillende plekken in het menu van de telefoon.

Beeldscherm

Het 2.2 inch beeldscherm met een resolutie van 240 x 320 pixels en 262.144 kleuren (18 bits) is helder en kleurrijk. Een pluspunt is dat het scherm buiten ook goed afleesbaar is, zelfs wanneer de zon fel schijnt. Het is het prettigst om te werken met dit beeldscherm wanneer de helderheid van het scherm staat ingesteld op 100% (de hoogste optie van de vijf instelbare niveaus). Een felle displayverlichting verkort echter de stand-by tijd van het toestel en daardoor kan het aantrekkelijk zijn om toch te kiezen voor een wat lager niveau (50%, 60% of 70%). Het is opmerkelijk dat het contrast en de verlichtingstijd van het beeldscherm niet instelbaar zijn.

Bij het kleurenbeeldscherm kan de achtergrond worden veranderd, het thema worden gewijzigd, een screensaver worden ingesteld en het formaat van de klok worden aangepast. Standaard kent het toestel twee thema’s: clarity (neutrale grijstinten) en pink lilac (roze). Deze thema’s zijn tot in detail uitgewerkt met mooie achtergronden en kunnen veranderen per etmaal zodat het thema van het toestel altijd past bij het tijdstip waarop de telefoon wordt gebruikt.

Bepaalde programma’s kunnen liggend worden afgelezen, zoals internet en de mediaspeler. Dit gebeurt echter niet automatisch wanneer het scherm wordt gekeerd, er moet echt voor gekozen worden.

De T707 beschikt tevens over een extern monochroom OLED-display met een resolutie van 128 x 36 pixels en een schermdiagonaal van 1.1 inch. Voor het externe display kunnen geen instellingen worden gekozen.

Menu

Het menu van de telefoon is simpelweg bereikbaar door de grote, in ons geval roze navigatieknop in te drukken. Door middel van deze zelfde knop kan door het menu gemanoeuvreerd worden, door de knop naar links, rechts, onder of boven te bewegen. Het hoofdmenu kent 12 pictogrammen. Hoe deze pictogrammen gepresenteerd worden is naar keuze een rooster, waarbij alle 12 pictogrammen naast elkaar geplaatst zijn; draaiend, waarbij de pictogrammen in een rondje zijn gerangschikt, één pictogram op de voorgrond is geplaatst en de andere pictogrammen er omheen liggen en één pictogram, waarbij één pictogram in het midden is geplaatst en de andere pictogrammen in het klein aan de rechterkant van het scherm zijn geplaatst. Deze mogelijkheden zijn te bereiken door in het scherm van het hoofdmenu te kiezen voor ‘opties’ en dan te kiezen voor ‘indeling hoofdmenu’. Een onderdeel uit het menu wordt geopend door op de navigatietoets te drukken.

Wanneer er wordt genavigeerd door het hoofdmenu wordt het pictogram groter en weer kleiner wanneer de denkbeeldige cursor er op staat. Verder vindt er geen ‘haptick feedback’ plaats wanneer er voor een onderdeel uit het menu gekozen wordt.

Een aantal menuonderdelen verdient extra aandacht. Zo is de optie ‘help’ in het onderdeel ‘instellingen’ handig omdat in deze map een handleiding van de telefoon is geplaatst en een aantal tips en trucs voor het gebruik van de mobiele telefoon wordt vermeld. Helaas gaat het om dezelfde gebruikershandleiding die ook in het pakket van de telefoon te vinden is, veel informatie staat hier niet in.

Het hoofdmenu beschikt over de map PlayNow. Dit is een snelkoppeling naar een internetwebsite waarop games, muziek, applicaties, ringtones en thema’s aangeschaft kunnen worden.

Op de indeling van de menustructuur valt het één en ander op te merken. Zo zijn sommige menuonderdelen wat vreemd gesitueerd en worden onderdelen die goed bij elkaar zouden passen in aparte onderdelen van het hoofdmenu geplaatst (zoals het overzicht van de gesprekken en het overzicht van de totale duur van die gesprekken).

Een voorbeeld van de wat vreemde opbouw is de inhoud van de map ‘agenda’. Het menu van de map ‘agenda’ kent naast natuurlijk de agenda, een stopwatch, rekenmachine, codememo, video-oproep en timer. In dit onderdeel bevindt zich ook de functie ‘bestandsbeheer’. Hier kunnen bestanden verkend en geordend worden. Bestandsbeheer kent een ‘camera-album’, muziek, afbeeldingen, video’s, thema’s, webpagina’s (favoriete pagina’s van de gebruiker), games, applicaties (snelkoppelingen voor Accuweather, Comeks strips , Emotional PIM en Youtube) en overig. Deze map had bijvoorbeeld beter onder het kopje ‘entertainment’ geplaatst kunnen worden.

Telefoonboek

Het invoeren van een contactpersoon verloopt soepel door in het hoofdmenu te kiezen voor ‘contacten’ en vervolgens voor ‘nieuw contact’. In het basisscherm kunnen de naam en een nummer van het nieuwe contact worden ingevoerd. Het scherm waarin een contact wordt ingevoerd kent echter meerdere tabbladen op rij : icoon wereldbol (e-mailadres en webadres), icoon effecten (toevoegen lichteffect, afbeelding, ringtoon, berichtsignaal), icoon huis (telefoonnummer, adres (zowel privé als werk), aanvullende info, plaats, provincie en postcode. Bij het meest rechtse tabblad met een icoon van een notitieblaadje kunnen notities (info) en de verjaardag van de contactpersoon worden toegevoegd.

In het telefoongeheugen is plek voor ruim 1000 contacten en 7000 nummers. Contactpersonen kunnen worden gesorteerd op voornaam of achternaam en in groepen worden geplaatst. Onder de naam ‘mijzelf’ in het telefoonboek kun je naast je telefoonnaam je eigen gegevens invullen voor tijdens het chatten zoals status, beschikbaarheid, stemming, weergave naam en websites (Picasa web album, Myspace).

Messaging

Kies om een bericht te versturen in het hoofdmenu voor het pictogram met de envelop erop. Klik vervolgens op ‘nieuw bericht’ en maak een keuze uit een gewoon bericht, een spraakbericht of een e-mail. Het tekstveld komt tevoorschijn en er kan naar hartenlust ge-sms’t worden. Om een ontvangen bericht te beantwoorden hoeft in het scherm van het bericht alleen maar op ‘beantwoorden’ te worden gedrukt. Vervolgens verschijnt het invoerscherm en zijn de gegevens voor de ontvanger al ingevoerd.

Het aantal pagina’s dat het bericht beslaat maakt niet uit, je kunt gewoon door blijven typen. Ondertussen geeft het toestel een melding telkens als er een volgende pagina is bereikt.

De T707 kent een T9 functie die eenvoudig aan- en uit te schakelen is door op * te klikken. Wanneer het woordenboek niet staat ingeschakeld, komen, wanneer er op een toets wordt gedrukt, de opties per toets op een balkje in het scherm te staan. Wanneer er bijvoorbeeld op de toets met de 2 wordt gedrukt op het numerieke toetsenbord verschijnt er bijvoorbeeld een balkje met de letters ‘abcçä’. De letter, het cijfer of het symbool kleurt groen wanneer deze geselecteerd is. Vooral het opzoeken van minder gangbare tekens gaat hierdoor snel. Over het algemeen gaat het echter toch sneller om het Sms’en ‘op gevoel’ te doen, dan in het scherm op het balkje te kijken. Dat geldt zeker voor de ervaren sms'er.

De achtergrondkleur van het bericht kan aangepast worden. Met de ingestelde kleur verschijnt het berichtje vervolgens als MMS bericht bij de ontvanger. Hetzelfde geldt voor de tekstkleur. Onder de opties ‘symbool toevoegen’ zijn een aantal kant en klare emoticons te vinden.

Handig is de optie om een bericht te kopiëren en vervolgens in een ander bericht weer te plakken. Het is tevens mogelijk om een lege pagina voor of na de al getypte tekst in te voeren.

Om het bericht te verzenden hoeft alleen maar op ‘doorgaan’ te worden geklikt en vervolgens een ontvanger te worden toegevoegd wanneer het niet gaat om een bericht uit het postvak in dat beantwoord wordt. De laatst geraadpleegde contactpersonen worden apart weergegeven, maar natuurlijk is het ook mogelijk om in de gehele map met contactpersonen te zoeken naar de juiste of alleen een telefoonnummer in te voeren.

Connectivity

De Sony Ericsson T707 beschikt over Bluetooth, dit werkt goed en snel. Bluetooth is te vinden onder instellingen, verbindingen. Om stroom te besparen kan er voor worden gekozen om slechts op één apparaat tegelijk verbinding te maken. Dit hoeft niet. Bestanden die via andere apparaten binnenkomen op de telefoon, worden netjes in de juiste map geplaatst.

In de map entertainment beschikt de telefoon over een functie om als afstandsbediening te fungeren voor andere Bluetooth-apparaten.

Het toestel beschikt over een eigen internetbrowser van Sony Ericsson. Deze browser is horizontaal af te lezen. Het beeld is hierbij vrij klein, in en uitzoomen kan. Voor het invoeren van een adres komen ook weer de keuzeletters in beeld zoal bij een sms. Dat is vooral handig bij het invoeren van een wachtwoord omdat je dan zeker weet dat je de juiste letter te pakken hebt.

Het navigeren over de pagina gaat niet zo snel, dit moet met de navigatietoets terwijl er wel een pijltjescursor op het scherm staat aangegeven.

Camera

De Sony Ericson T707 beschikt over een 3.2 megapixel camera waarmee foto’s en video’s kunnen worden gemaakt. Foto’s kunnen worden genomen in de opnamemodus normaal, panorama, kader of burst. Het toestel kent de fotoformaten VGA (640 x 480 pixels), 1 MP, 2 MP en 3 MP en de kwaliteit van de foto’s kan ingesteld worden op fijn of normaal. De witbalans van de foto’s kan aangepast worden op auto, daglicht, bewolkt, TL-licht en fel licht. Verder beschikt de camera over een nachtmodus en een zelfontspanner. Tevens kunnen bepaalde effecten aan de foto’s worden gegeven zoals zwart-wit, sepia of negatief. Het toestel kent verschillende soorten sluitergeluiden.

Helaas heeft de camera geen flitser. Het is tevens jammer dat de inzoomfunctie alleen werkt wanneer de resolutie van de foto’s laag is ingesteld (640 x 480).

De videocamera heeft dezelfde mogelijkheden als de fotocamera, zoals de witbalans en effecten. De lengte van de video kan ingesteld worden op normaal of geschikt voor MMS.

De camera heeft aardig wat mogelijkheden maar de foto’s zijn wat betreft kwaliteit niet zo goed. Het licht en de kleuren komen op de foto niet werkelijk over. Dit is vooral het geval wanneer foto’s bij schemer of kunstlicht worden genomen. De kwaliteit van de video’s is ook niet erg goed, al schokt het beeld niet wanneer een filmpje wordt afgespeeld. De kwaliteit van het geluid bij de filmpjes is goed.

Wanneer er een foto of video is gemaakt, wordt de opname vervolgens direct op het scherm getoond. Deze optie kan uitgeschakeld worden. Na het maken van een foto komt er een optie in beeld om de afbeelding te verbeteren met Photo Fix, daarmee verbetert het toestel de kwaliteit van de afbeelding. Het is ook mogelijk om in- en uit te zoomen, maar de foto kan vervolgens niet in- of uitgezoomd worden opgeslagen.

Geschoten foto’s en video’s worden automatisch opgeslagen in de map ‘media’ in het hoofdmenu van de telefoon. Foto’s worden daar geplaatst in verschillende mappen, gesorteerd op de maand waarin ze zijn genomen. Bij video’s kan er voor worden gekozen om één video af te spelen of de filmpjes continu te laten draaien. De foto’s kunnen in het volledige scherm zowel liggend als staand worden getoond.

Video’s en foto’s kunnen worden verzonden als bericht, als e-mail, naar een website en via Bluetooth.

De telefoon beschikt over een leuke functie om een diavoorstelling te starten van de foto’s. Deze voorstelling wordt vormgegeven in een thema naar keuze, bijvoorbeeld stil, nostalgisch, relaxed, vrolijk en energie. De foto’s worden achter elkaar getoond in een voorstelling waarbij er muziek en achtergrondkleuren aan worden toegevoegd die zijn aangepast aan het gekozen thema. Wanneer er is gekozen voor ‘nostalgisch’ worden de foto’s bijvoorbeeld in zwart-wit getoond.

De Sony Ericsson T707 beschikt over twee aardige programma’s waarmee de foto’s en video’s bewerkt kunnen worden: PhotoDJ en VideoDJ. Met PhotoDJ kunnen verschillende gereedschappen toegepast worden op de foto’s zodat deze verfraaid worden. Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van de lichtbalans, het verbeteren van de helderheid, het contrast en de kleurbalans, het draaien van de foto of het toevoegen van een item als clipart, een kader of een stukje tekst. Tevens is het mogelijk om de foto te tonen in negatief of cartoon. Hiermee kunnen de foto’s aardig verbeterd worden en vooral ook opgeleukt.

Met VideoDJ kunnen meerdere video’s achter elkaar worden geplakt en kunnen er diverse items aan de video worden toegevoegd zoals stukjes tekst, clips of een afbeelding.

De camera is vooral te gebruiken om af en toe ‘voor de lol’ wat foto’s of filmpjes te maken. Voor serieuze foto’s en video’s is de camera niet goed genoeg.

Aanwezige programma's

De Sony Ericsson T707 beschikt over een agenda, alarmklok, automatische toetsenbordvergrendeling, calculator, contactpersonen, fotoalbum, fototelefoonboek, herinneringen, image editor, Java ondersteuning, kalendernotities, movie editor, MP3 speler, stopwatch & timer, takenlijst, telefoonboek met bellergroepen, tijdsnotatie, valuta omzetter, Video afspeelfunctie en Youtube ondersteuning.

Een leuk programma is MusicDJ, waarmee een stukje muziek gemaakt kan worden door verschillende soorten instrumenten door elkaar te laten spelen. Er zijn vier groepen instrumenten: drums, bassen, akkoorden en accenten. Per groep kan er gekozen worden voor een muziekstijl zoals groove, salsa, reggae en techno en het moment waarop het stukje wordt afgespeeld. Het tempo van de muziek kan ook aangepast worden. Dit is zeker het proberen waard. Naast plezier kan het ook een mooi resultaat opleveren. Handige programma’s zijn VideoDJ en PhotoDJ, deze zijn besproken onder het kopje ‘camera’.

De T707 beschikt over een simpele, maar goed werkende radio die gebruik kan worden wanneer de headset wordt aangesloten. Het geluid is scherp, verschillende zenders kunnen opgeslagen worden en ook informatie over bijvoorbeeld het weer en files wordt op de display weergegeven zoals vaak het geval is bij autoradio’s.

Je verslapen is er met deze telefoon niet meer bij; er kunnen namelijk vijf verschillende wekkers worden ingesteld voor verschillende dagen en tijdstippen in de week.

Games

Onder het kopje Entertainment in het hoofdmenu zijn twee games geïnstalleerd. Bubble Town is een bewerking van het bekende spel waarbij ballen van onderaf naar de juiste plek moeten worden geschoten waar zich ballen van dezelfde kleur bevinden. Wanneer er drie of meer ballen van één kleur in de lucht hangen, verdwijnt de groep. Het doel is om alle ballen zo snel mogelijk weg te werken. Bubble Town kent leuke extra’s zoals ‘sureshot’ een optie die je kunt verdienen waarbij je van te voren weet waar de bal neerkomt. Het geheel is verwerkt in een soort Adventure game waarbij je steeds verder komt op het speelveld door de levels te doorlopen.

Het tweede spel is Real Football 2. Dit is een realistisch voetbalspel waarbij de speler de ploegen (= landen) mag kiezen en de opstelling mag bepalen. Vervolgens worden de poppetjes over het veld bewogen door middel van de navigatietoets. Al met al een leuk spel, maar wel een opvallende keus voor een ladyphone.

Extra's

De telefoon beschikt over het navigatieprogramma Google Maps. Dit is te vinden in de map ‘locatieservices’ in het menu ‘Entertainment’. Dit programma werkt nauwkeurig en snel. Favoriete bestemmingen kunnen worden opgeslagen door een ster op de kaart te plaatsen.

Het toestel hoeft niet elke keer open worden geklapt wanneer er een oproep binnenkomt. Op het externe display is zichtbaar wie of welk nummer er belt en door met de hand over het scherm te wuiven wordt de oproep automatisch gestopt.

Conclusie

De Sony Ericsson T707 is een unieke clamshell telefoon door de verassende lichteffecten op het externe display en de vele verrassingen wat betreft mogelijkheden. Het toestel hoeft niet elke keer open te worden geklapt wanneer er een oproep binnenkomt, omdat op het externe display komt te staan wie er belt. Door met de hand over het scherm te wuiven wordt de oproep automatisch gestopt.

De gebruikershandleiding is erg summier. De telefoon herbergt leuke functies die in de handleiding niet duidelijk omschreven worden. Een voordeel is dat de telefoon niet snel verveelt, je komt telkens nieuwe applicaties tegen. De structuur van het menu is niet altijd even logisch, al zijn de standaardelementen zoals het adresboek, de berichten en de camera wel snel te raadplegen en handig in gebruik. De kwaliteit van de camera is helaas niet zo goed, maar het toestel biedt wel genoeg mogelijkheden om foto’s en video’s te bewerken.

Al met al is deze telefoon prettig in gebruik, mede door het uithoudingsvermogen van de batterij. Ook het unieke uiterlijk maakt de Sony Ericsson T707 tot een perfect accessoire voor de stijlbewuste consument.


Vermelde toestellen